PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Satu Mare va deveni cea mai mare uzină Draxlmaier din România

Compania germană Draxlmaier va investi 25-30 de milioane de euro la Satu Mare, pentru fabricarea unor componente Mercedes-Benz, potrivit capital.ro.

Dräxlmaier, companie aflată pe locul 67 în clasamentul mondial al producătorilor de componente auto, a transformat România în cel mai puternic pol industrial al său. Compania a investit din 2003 până în 2011 peste 150 de milioane de euro și a deschis cinci uzine (Satu Mare, Pitești, Timișoara, Hunedoara și Codlea) care produc cablaje, sisteme electrice, piese din cauciuc și plastic și sisteme pentru interior pentru mărci prestigioase precum Mercedes-Benz, Audi, Porsche, BMW, Maserati, Jaguar, Land Rover, Volkswagen sau Fiat.

Potrivit capital.ro, numărul angajaților Dräxlmaier din România va crește în 2014, la aproximativ 13.600 de persoane. Această majorare a personalului va fi urmarea directă a creșterii capacităților de producție de la Satu Mare, unde sunt în curs de derulare investiții de 25 – 30 milioane de euro.

Oficialii Dräxlmaier mizează pe România, compania derulând, în afară de dezvoltarea uzinei din Satu Mare, o altă  investiție importantă, de 20 de milioane de euro la Codlea, pentru linia destinată Maserati.

În luna aprilie 2013, compania Draxlmaier a avut 5.210 angajați la Satu Mare, cel mai mare număr dintre cele cinci uzine din țară. Uzina din Pitești are 3.720 de angajați, Codlea – 844 angajați, Timișoara – 1.325 angajați, iar Hunedoara – 1.452 angajați.

Edilul șef Dorel Coica a declarat pentru PortalSM că Primăria Satu Mare a sprijinit compania germană pentru a deschide o nouă unitate de producție, urmând să fie create în jur de 700-800 de noi locuri de muncă.

”Am ajutat firma Draxlmaier pentru a-şi putea deschide o altă unitate de producţie şi în felul acesta, prin crearea facilităţilor de către noi, ei au creat în jur de 700-800 de locuri de muncă. Chiar acum sunt în perioada de angajare a cetăţenilor şi noi am cerut în mod exclusiv să aibă prioritate cei din municipiul Satu Mare”, a precizat Dorel Coica.