Ultima actualizare: azi, 10:14

maraton Caritas 2013
Locale

Sute de participanți la Maratonul de Solidaritate Caritas

maraton Caritas 2013A şaptea ediţie a Maratonului de Solidaritate Caritas s-a desfășurat sâmbătă, 15 iunie, în acest an având un nou traseu. Startul s-a dat din centrul oraşului, din faţa sediului Caritas, iar după ocolirea sensului girator, coloana a trecut prin centrul nou pe dig unde s-au îndreptat spre Odoreu. Finalul maratonului a fost în Mărtineşti pe malul Someşului.

În acest an, la maraton s-au înscris sute de participanți. Alături de Löchli Terézia Tündér, director general Caritas Satu Mare, s-au aflat președintele UDMR, senatorul Kelemen Hunor, deputatul Erdei D. Istvan, viceprimarul Marcela Papici și directorul general Autonet, Lieb Mihai.

Din cauza situaţiei grave de infestare cu căpuşe din acest an, cu ajutorul Farmaciei Catena, organizatorii au oferit participanţilor la maraton spray împotriva căpuşelor. Înainte de pornire voluntarii Caritas au eliberat 50 de porumbei în semn de solidaritate faţă de copii aflaţi la nevoie şi a victimelor inundaţiilor. Startul maratonului a fost dat de Löchli Terézia Tündér, directorul general Caritas Satu Mare.

La sosire, participanţi au fost aşteptaţi cu bere, răcoritoare, pâine cu untură şi programe interesante. Toţi participanţii care au cumpărat bilete de tombolă au avut posibilitatea să câştige marele premiu constând în două biciclete. Preţul unui bilet de tombolă a fost de 5 lei.

Participanţi la maraton au avut posibilitatea de a susţine direct cauza cu o taxă de participare de 8 lei pe persoană. Participarea copiilor sub 10 ani a fost gratuită. Grupurile au beneficiat de taxe reduse, taxa de participare pentru 3 persoane a fost de 18 lei, pentru 5 persoane 30 lei, iar pentru o clasă a fost 60 de lei.

Sumele strânse prin această acţiune vor fi utilizate în beneficiul copiilor aflaţi în îngrijirea Organizaţiei Caritas al Diecezei Satu Mare. Sponsorul principal al evenimentului a fost firma Autonet.

3 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    Numai a maraton nu seamana! Mai degraba e o plimbare.

  2. Mihai bledea prafosu Răspunde

    Pai da nu puteau oameni sa fuga ca aveau in fata un Castor partar si putea in urma lui asa ca a stricat si ditamai maratonul sa îl dam afara din oraș cu pancarde si pietre ca ne-am saturat de el.ura si la gara ,groapa sau parnaie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.