PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Viceprimarul din Călinești Oaș a salvat de la moarte doi oameni

Viceprimarul comunei Călinești Oaș, Dinu Birtoc, poate fi considerat erou, după ce a salvat viețile a doi muncitori. El a reușit să scoată dintr-o groapă doi muncitori care nu mai respirau, şi după care le-a acordat primul ajutor.

Evenimentul a avut loc miercuri, fiind implicaţi doi angajaţi al firmei TCM Nord Baia Mare, firmă care implementează un proiect european de 2,5 milioane euro în Călineşti Oaş, constând în modernizări de drumuri, realizarea unei grădiniţe şi introducerea reţelei de apă-canal.

Primul muncitor se afla într-un cămin adânc de patru metri, pe drumul dintre Călinești şi Lechinţa, şi din cauza unei acumulări de gaze a leşinat. Neştiind ce se întâmplă, după acesta a intrat un coleg, însă şi acesta a căzut inconştient imediat.  Un alt coleg de-al lor a vrut să coboare şi el, însă când a simţit miros de gaze s-a oprit şi nimeni n-a mai avut curajul să intre în cămin, de teamă să nu fie răpus.

La faţa locului s-au adunat mai mulţi localnici, printre care şi viceprimarul din Călinești, Dinu Birtoc.

„M-am legat cu o centură de la TIR şi am intrat după ei. Erau inconştienţi, unul nu mai respira, de abia i se simţea pulsul. Ştiind că sunt stăpân pe mine am intrat după ei, mi-am ţinut respiraţia şi am reuşit să-i scot”, a declarat Dinu Birtoc pentru PortalSM.

Celor doi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 50 şi 60 de ani, le-a fost acordat imediat primul ajutor, după care au fost preluaţi de ambulanţă şi duşi la spital pentru investigaţii amănunţite. Unul dintre bărbaţii salvaţi era chiar din Lechinţa iar celălalt originar din judeţul Maramureş.