Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Viceprimarul din Călinești Oaș a salvat de la moarte doi oameni

birtoc dinuViceprimarul comunei Călinești Oaș, Dinu Birtoc, poate fi considerat erou, după ce a salvat viețile a doi muncitori. El a reușit să scoată dintr-o groapă doi muncitori care nu mai respirau, şi după care le-a acordat primul ajutor.

Evenimentul a avut loc miercuri, fiind implicaţi doi angajaţi al firmei TCM Nord Baia Mare, firmă care implementează un proiect european de 2,5 milioane euro în Călineşti Oaş, constând în modernizări de drumuri, realizarea unei grădiniţe şi introducerea reţelei de apă-canal.

Primul muncitor se afla într-un cămin adânc de patru metri, pe drumul dintre Călinești şi Lechinţa, şi din cauza unei acumulări de gaze a leşinat. Neştiind ce se întâmplă, după acesta a intrat un coleg, însă şi acesta a căzut inconştient imediat.  Un alt coleg de-al lor a vrut să coboare şi el, însă când a simţit miros de gaze s-a oprit şi nimeni n-a mai avut curajul să intre în cămin, de teamă să nu fie răpus.

La faţa locului s-au adunat mai mulţi localnici, printre care şi viceprimarul din Călinești, Dinu Birtoc.

„M-am legat cu o centură de la TIR şi am intrat după ei. Erau inconştienţi, unul nu mai respira, de abia i se simţea pulsul. Ştiind că sunt stăpân pe mine am intrat după ei, mi-am ţinut respiraţia şi am reuşit să-i scot”, a declarat Dinu Birtoc pentru PortalSM.

Celor doi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 50 şi 60 de ani, le-a fost acordat imediat primul ajutor, după care au fost preluaţi de ambulanţă şi duşi la spital pentru investigaţii amănunţite. Unul dintre bărbaţii salvaţi era chiar din Lechinţa iar celălalt originar din judeţul Maramureş.

40 comentarii

  1. Ardelean Radu Răspunde

    Un adevarat EROU al zilelor noastre !!! Bravo Dinu Birtoc !!

  2. Ionel Mariana Bondre Răspunde

    FELICITARI EROULUI NOSTRU !!!

  3. Maria Birtoc Răspunde

    AM SPUS EU CA TATI E UN EROU

  4. Maria Birtoc Răspunde

    AM SPUS EU CA TATI E UN EROU

  5. Mariana Luminita Ionescu Răspunde

    Dragul nostru erou!!!Toata lumea este mandra de tine, de ceea ce faci pentru Tara Oasului si acuma aici , mai multi au reusit sa-ti vada adevarata fata , ai un suflet minunat si esti un barbat adevarat care nu se trage inapoi cand da de greu !Te iubim si-ti dorim mult suscess in continuare !Doamne ajuta !

    • Daniela Vasaliut Răspunde

      Bravo….adevarat om

    • Maryann Forth Răspunde

      Tot timpul am stiut ca Dinu Birtoc este un om extraordinar de special, faptul ca este un erou nu ma surprinde, doar demonstreaza restul lumi ce familia si prieteni lui au stiut deja! Multe felicitari si succes in viata!

  6. cocojumbo Răspunde

    bravo, primare! pacat ca fasolea frecata de la conducerea primarie sm mu invata ceva din modestia matale. astia, fasolea frecata de primar vici si cicimenajer daca ar fi fosr intro situatie asemanatoare sar fi asfixiat ca nui presa de fata .

  7. monovic maria Răspunde

    esti un erou felicitari maria calinesti-oas

  8. Greg Birtoc Răspunde

    Bravo Dinu, nu pot sa spun decit ca sint mindru de tine. Asa mai pe scurt dupa ce iai salvat pe acesti oameni de la moarte, era bine daca venea si domnul primar la fata locului si poate ar fii coborit in groapa ca sa vada ce fel de gaze sint, s-au poate este vre-o comoara acolo si el nu stie

  9. Dumitruflori Meteies Răspunde

    bravo ma bucur de faptele bune ce le faci si doresc ca incontinuare Domnul sa te binecuvinteze in slujirea care o ai, Domnul sa te ajute!

  10. Dumitruflori Meteies Răspunde

    bravo ma bucur de faptele bune ce le faci si doresc ca incontinuare Domnul sa te binecuvinteze in slujirea care o ai, Domnul sa te ajute!

  11. Elena Pasca Răspunde

    respect tata a trei copii!! risca viata pentru aproapele lui ramai asa cum esti!

  12. Anamaria Francesca Răspunde

    Cine se increde in Dumnezeu poate face minuni cu ajutorul Lui! Dumnezeu sa va dea putere si in continuare sa fi-ti stapan pe toate situatiile de care va loviti, si nu uitati ca In Cer aveti un Tata care va Iubeste si va Ajuta la greu 😀 x

  13. anatisalita Răspunde

    daca era primaru in groapa l-ai fi salvat?

    • birtoc Răspunde

      Pe cuvint in asemenea situatie nu mai faci diferenta! Dumnezeu este cel care i-a salvat!

  14. Gabriel Ilie Răspunde

    Sa-ti traiasca taticul care este un erou,iar tu cand vei mare sa-i aduci bucurie in suflet!!!Mare erou…un om cu inima mare inainte de a fi Erou…

  15. Eva Pall Răspunde

    Asemenea oameni trebuie sa fie conducatorii comunitatilor! Curajos si cu suflet merita increderea cetatenilor!

  16. Bobita Iacob Răspunde

    Felicitări bravo.

  17. DINU Răspunde

    MULTUMESC LA TOTI,SI ATUNCI CIND SINTETI IN ASFEL DE SITUATIE, SA NU EZITATI! CA POATE INTRO ZI VEI STRIGA SI TU DUPA AJUTOR.

  18. Unique Smarald Răspunde

    Felicitari domnule Dinu Birtoc. Se pare ca sunteti un om extraordinar pentru comunitatea din Calinesti Oas. Ii invidiez pe concetatenii domniei voastre. Vrem si noi la Bucuresti un astfel de om!

  19. Dinu Birtoc Răspunde

    STIMTI PRIETENI, NU STIU DACA SINT UN EROU SAU NU , DAR AVEM OBLIGATIA MORALA, CRESTINEASCA DE A NE SALVA IN ASTFEL DE CAZURI, SI VREAU SA VA REAMINTESC CA NU SINT LA PRIMA INTERVENTIE DE ACEST GEN, DE A SALVA PE CINEVA, CHIAR DACA VOI PLATI CU VIATA CIND-VA, LA RINDUL MEU SI EU AM FOST SALVAT

    DE LA MOARTE.SPRE SFIRSITUL RAZBOIULUI DIN YGOSLAVIA CIND INPREUNA CU UN GRUP DE PRIETEN DIN LECHINTA AM PORNIT LA DRUM SPRE AUSTRIA PRIN YUGOSLAVIA, RAZBOIUL INCA NU SE TERMINASE, AJUNGIND LA O DISTANTA DESTUL DE MARE DE BELGRAD, MAI EXAT IN ORASUL VUCOVAR, LA GRANITA CU ZAGREB, NEAM-FI INTORS INAPOI ACASA DAR DEJA ERA PREA TIRZIU, IN ACEL ORAS NU MAI ERA O CLADIRE IN PICIOARE, SI SE MAI AUZEAU BUBUITURI, ACELE IMAGINI SEMANAU CU CELE DIN AL DOILEA RAZBOI MONDIAL, TOTI LOCUITORI ERAU ADUNATI INTRO STRADA, DINTRE DOUA VAI UNDE SA DISTRIBUIT ALIMENTE DE CEI DE LA U.N.O MILITARI, INFIBE , TOTI ALERGAU IN DIFERITE DIRECTI, GHINIONUL NOSTRU A FOST SA FIM LUATI LA INTREBARI DE O TRUPA DE CIVILI INARMATI, NEAU LUAT BANI SI ACTELE, GECILE DE PE NOI, NE-AM OPUS UN PIC DAR IN ZADAR NE-AU PUS PISTOALELE IN SPATE OBLIGINDUNE SA MERGEM CU EI , IN ACEL LOC ERA O CLADIRE BOMBARDATA, SI VRIND SA NE BAGE SUB ACELE DARIMATURI, AM FOST OPSERVATI DE MILITARI O.N.O, CARE AU INTERVENIT LA TIMP SI NEAU SMULS DIN MAINILE LOR, CARE NEAU EXCORTAT PINA CE AM ESIT DIN ZONA CU PRICINA, ACESTIA SINT ADEVARATI EROI!

    • Zele Giovanni Răspunde

      pe omul cu suflet bun,DUMNEZEU nu-l lasa in drum,,,,

    • Irina Vasile Răspunde

      Tu stiii cat de mult te iubeste Dumnezeu

    • Angela Rus Răspunde

      bine faci ,bine primesti ,bravo ptr.tot ce faci

    • Mariana Luminita Ionescu Răspunde

      Dinu!!!!!!!Esti un erou pentru ceea ce ai facut ca ai salvat vietile oamenilor si esti un erou pentru ceea ce faci pentru Tara Oasului !Daca ma contrazice careva il si bat !!!!Ceea ce a facut Dinu in zona Calinesti Oas in asa de scurt timp ca viceprimar nu a facut nimeni de 2000 de ani !Pune-ti mana si votati fratilor ca avem dreptul la alegeri si unul care-si da interesul ,sufletul si viata pentru oameni trebuie sustinut pana la Dumnezeu si inapoi !

  20. Vasile Pasca Răspunde

    Ce faci? colecga, esti bine

  21. Negru Mirela Răspunde

    cine ìl cunoaste stie ca nar lasa nici o data un om la greu pentru ca dinu are sufletul bun

  22. Andreea Pasca Răspunde

    Bravo unchiu esti un erou

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.