Ultima actualizare: ieri, 21:48

biodiversity day
Locale

Zilele Biodiversității în Ariile Protejate ”Râul Tur”. O mie de chipuri ale naturii

biodiversity daySocietatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare, în parteneriat cu Asociația E-Consult, organizează prima ediție a evenimentului Zilele Biodiversității în Ariile Protejate ”Râul Tur”. Evenimentul v-a avea loc în apropierea comunei Turulung-Vii în data de 5 și 6 iulie.

Zilele Biodiversității au ca scop evaluarea diversității biologice a unei zone. Evenimentul se va desfășura după model european, cu finanțare de la Fundația pentru Parteneriat Miercurea Ciuc și MOL România. Astfel mai mulți cercetători din domenii diferite ale biologiei și ecologiei vor fi prezenți și vor inventaria speciile din domeniul lor. După totalizarea datelor vom primi o imagine clară despre diversitatea biologică a zonei pilot de 2 km2.

În Ariile Protejate ”Râul Tur” vor fi cercetate următoarele grupuri de viețuitoare: păsări, lilieci, vidra și mamifere mici, amfibieni și reptile, pești, insecte și plante. Zona de țintă v-a fi cercetată de 15 cercetători timp de două zile.

Evenimentul este deschis tuturor, care vor să se familiarizeze cu aceste domenii de cercetare sau cu metodologiile acestora. Evenimentul oferă oamenilor o nouă posibilitate de a cunoaște mediul și lumea care o înconjoară, colorând astfel zilele obișnuite. Participanții vor fi ghidate în grupuri mici în zona țintă, vizitând punctele de lucru ale cercetătorilor. La aceste puncte câte un cercetător v-a prezenta instrumentele și metodologia de cercetare, și caracteristicile ale unor specii interesante.

Mai multe informații se poate solicita pe adresa de e-mail: [email protected]

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.