Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

PC Satu Mare trebuie să-şi dubleze numărul de membri până la europarlamentare

Codrin Scutaru la Satu Mare (5)Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Codrin Scutaru, a efectuat astăzi o vizită de lucru în judeţul Satu Mare, având două întâlniri cu reprezentanţii instituţiilor din subordine, reprezentanţii ONG-urilor şi câţiva reprezentanţi ai mediului economic.

La întâlnirea cu reprezentanţii instituţiilor subordonate au fost prezenţi prefectul Eugeniu Avram, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, viceprimarul Radu Roca, un loc în prezidiu având şi Cristian Smadu, în calitate de preşedinte al PC Satu Mare.

Scutaru a prezentat pe scurt câteva din realizările guvernului Ponta, arătând că a crescut salariul minim, prioritare fiind scăderea sărăciei şi creșterea calităţii vieţii. El a transmis un mesaj de încredere, nefăcând publice detalii despre unele măsuri care se pregătesc acum la nivelul conducerii ministerului.

În cadrul întâlnirii, directorul adjunct al DGASPC Satu Mare, Eugenia Ardelean, a solicitat sprijin pentru înfiinţarea unui centru de excelență pentru copiii instituționalizați deoarece sunt 12 tinerii cu medii peste 9.

Tot aceasta a mai propus înfiinţarea unor micro ferme la centrele de plasament din judeţ, fiind unele care au până la un hectar de teren, atât pentru educarea copiilor cât şi pentru angajarea celor care ies din sistem.

La următoarea întâlnire, cea cu oamenii de afaceri, prezenţa nu a fost tocmai numeroasă. Şefa Camerei de Comerţ Satu Mare, Daniela Culic, a prezentat câteva probleme cu caracter general. Aceasta este de părere că se acordă o atenţie foarte mare asistenţei sociale în detrimentul „producătorilor de venit” iar legislaţia ar trebui modificată astfel încât să ducă la descurajarea nemuncii.

După toate întâlnirile, secretarul de stat a susţinut o conferinţă de presă la sediul PC Satu Mare, alături de conducerea filialei.

“Încercăm să facem din fiecare filială o bijuterie politcă la nivel local. Fiecare filială a PC va deveni o filială capabilă să susţină pe cont propriu o luptă politică în cadrul alegerilor europarlamentare, care au un profil specific. Ne propunem ca PC să aibă un scor foarte bun la alegerile europarlamentare. Sunt aici pentru că în Satu Mare există foarte mulţi oameni buni din diverse domenii de specialitate, oameni care au carieră care vin alături de PC. Sunt aici pentru a gândi cu d-l preşedinte şi cu conducerea modul în care ne dezvoltăm”, a declarat Scutaru.

Secretarul de stat a avut doar cuvinte de laudă la adresa conducerii filialei judeţene, spunând despre preşedintele Cristian Smadu că luptă ca filiala Satu Mare să fie printre primele din ţară iar despre şef CRPDRP Satu Mare, Cosmin Bota, că este apreciat şi de conducerea ministerului Agriculturii pentru ceea ce face.

Avem un potenţial de creştere în fiecare judeţ care se duce până la 5-7-10% uneori. Acest potenţial începe să nu mai fie un lucru pe hârtie, începe să fie o realitate prin modul în care ne organizăm”, a adăugat acesta

Ca și temă de casă, Scutaru a impus conducerii filialei sătmărene ca până la alegerile europarlamentare să ajungă la 2.000 – 2.500 de membri, faţă de cei 1.000 câţi sunt acum.

 

 

7 comentarii

  1. matrozul nauc si mereu chior de beat Răspunde

    Precis se dubleaza,ajung trei.

  2. Daniel Răspunde

    Pt ca e acolo Govor la masa, nu ma pot abtine sa il intreb ce ar fi daca s-ar multumi numai cu salariul sau de vice, insa la cat de dragi ii sunt bani, ma mir ca va rezista ca orice om de rand numai din salar, desi salariul lui e mare. Asa ca spor la furat Govore! Si pt ca la masa lipseste subprefectul Sasu gagicaru, nu ma pot abtine sa zic ca atunci cand a fost scandalul de la restaurantul Romantic, prefectul fiind plecat la un curs la Bucuresti, el a trebuit sa gestioneze aceasta ,,criza”, insa asa bine a facut-o ca in cealalta zi s-a mai produs la acelasi restaurant intoxicatie alimentara la elevi. Nu ii mai dati la asta nimic sa faca ca e paralel cu tot. O facut si el ceva facultate si a intrat in politica si crede ca de aia poate face ce vrea muschii lui, cand era director ITM favoriza firme, iar acum vine rasplata.

    • Nutu Răspunde

      L-ati auzit pe cetatean pe digi24,prezntand judetul Satu Mare.Numele lui este catastofa!Fereasca-ne Dumnezeu!Daca nu poti prezenta deosebiri intre oseni si moroseni,daca judetul are ca emblema costumele confectionate aici si alte prostii,e de inteles de ce suntem unde suntem!A sa nu uit vilele din Certeze,care reprezinta judetul vizavi de biserici de lemn.Doamne, doamne!

    • griga Răspunde

      daniel , ce nu stii e ca el SASU, chiar face , da pentu el , si pe banii nostrii si in timpul serviciului si cu informatiile de acolo.
      adica el se lauda ca in ceva seriviu de informatii oricum.

      anda srl consultanta la fonduri europene,popica la executie, spagi de cind se stie, tot felul de manevre cu iancu de la dna de la scapat atunci pe stef de dosar ( asa a ajuns subprefect) adica “combinatii” cum zic bisnitarii de oras ca defapt asta e si el un fel de bisnitar da mai mincinos asa cu costum si ochelari.

      sau poate are salar de 10000 eur/ luna si nu stim noi :))) de are opel-uri noi si 3 case.

      de govor nu mai are rost sa scriem ca il stie toata lumea.

  3. Sensibili la linkuri Răspunde

    http://www.gramaticalimbiiromane.com ,voi ati citit titlu articolului?

  4. vasile Răspunde

    vise plăcute.

  5. Daniel Răspunde

    Pai procuroul asta Iancu din cate scriu toti e mare barosan, ar trebui sa se aresteze singur asta atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.