PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Propuneri pentru resuscitarea Samfest Jazz şi Samfest Rock făcute de consilierul Butka Gergo

Consilierul local Butka Gergo a transmis astăzi Primăriei şi presei un document ce conţine propuneri concrete pentru „resuscitarea” festivalurilor Samfest Jazz şi Samfest Rock. Redăm în continuare câteva explicaţii făcute de Butka şi anexăm întregul document.

Care este motivul întocmirii acestui document?
Butka Gergo: Decizia Consiliului Local a generat mai multe dispute despre finanţarea evenimentelor culturale, multe dintre ele fiind subiective sau superficiale. Consider că orice decizie de finanţare trebuie fundamentată printr-un proiect de eveniment în loc de cereri pe A4, şi pe această cale îndemn pe directorii instituţiilor culturale, pe organizatorii de evenimente să lucreze în acest fel. 
Documentul detaliază alternativele  de finanţare şi de organizare cu scopul de a susţine evenimentele în viitor, însă la un nivel ridicat de organizare, de mediatizare şi eficienţă în cheltuirea banilor publici. Analizând locul festivalurilor noastre pe “piaţa” de evenimente locale şi naţionale, consider necesară intocmirea unui plan de acţiune care, prin finanţarea lui de către Consiliul Local, va oferi posibilitate de recreere pasionaţilor sătmăreni, venituri financiare din turişti de eveniment şi beneficii de imagine pentru Satu Mare.
Regândirea profilului de eveniment Samfest Jazz: propun organizarea unui eveniment open-air, lângă Turnul Pompierilor sau în groapa de pe pasajul Coposu, cu intrare gratuită sau cu reducerea substanţială a preţurilor de bilete, astfel mulţi sătmăreni vor putea intra în prim contact cu jazz-ul, iar în caz de condiţii nefavorabile se poate intra în Filarmonica sau în Casa de Cultură a Sindicatelor. 
Alternativa 1:  Samfest Jazz / Rock merită şi trebuie finanţat în cazul în care derulează o campanie media pe plan naţional cu scopul de a atrage turişti de eveniment şi implicit, ridicarea imaginii Municipiului Satu Mare. Pe toate materialele publice (afiş, spot, articol) trebuie să fie aplicat un marker al oraşului: logo vizual, în spoturi audio „vino la Satu Mare” similar altor campanii de imagine, derulate de alte oraşe. Am prezentat un plan media care cuprinde aproape fiecare canal de comunicare, de la spoturi radio “vino în Satu Mare să savurezi muzica jazz” până la campanie ad-click pe facebook.
Alternativa 2: Samfest Jazz / Rock merită şi trebuie finanţat în cazul în care ne poate demonstra că poate atrage fonduri şi din alte surse, de la alte instituţii naţionale, internaţionale sau din sfera comercială.  Am creionat mai multe tipuri de sponsori şi moduri de sponsorizare, cu câteva exemple de materiale ce sunt aşteptate în 2013 de la un organizator de eveniment. 

Ca încheiere, îmi exprim încă o dată maxima deschidere pentru orice proiect al Primăriei, al Casei G.M. Zamfirescu sau altor instituţii, proiecte prin care putem ridica imaginea oraşului în mod profesional.

 Descarcă documentul întreg: Propunere Samfest Jazz Rock 2013