PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ziua Imnului, marcată la Satu Mare (FOTO)

Ziua Imnului Național al României a fost marcată astăzi pe platoul din Piața 25 Octombrie, în prezența prefectului Eugeniu Avram, senatorului Pataki Csaba, președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, primarului Dorel Coica și a șefilor de instituții publice deconcentrate.

Manifestările dedicate Zilei Imnului Național au început prin întâmpinarea prefectului județului Satu Mare, Eugeniu Avram, după care a avut loc serviciul religios efectuat de preotul militar Cristian Silaghi. De asemenea, acesta a prezentat simbolistica versurilor imnului național al României.

Imnul de stat a fost intonat de Alexandru Iuhas, absolvent al Liceului de Artă „Aurel Popp” Satu Mare şi câştigător a mai multor premii internaţionale. În program au fost cuprinse mai multe momente muzicale susțiunte de Grupul folk Emilian Onciu, de la Palatul Copiilor, coordonat de profesorul Sorin Berindei, de folkiștii Sorin Bălaj, Ionel Bledea, care au cântat „Doamne, ocroteşte-i pe români” și interpretul George Negrea, care a prezentat o compoziție proprie.

Totodată, directorul Teatrului de Nord Satu Mare, Sorin Oros, a recitat poezia ”Doina” de Mihai Eminescu, iar actrița Adriana Vaida a recitat ”Deşteptarea României”  de Vasile Alecsandri.

La final, imnul național al României a fost intonat de întreaga asistență, pe acordurile fanfarei din Cămin.