Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Liderii PDL depun plângeri penale dacă voinţa electoratului nu este respectată în Medieşu Aurit

Adrian Cozma, Petre Muresan, Robas Gheorghe (10)Preşedintele PDL Satu Mare, Petre Mureşan, preşedintele organizaţiei judeţene de Tineret, Adrian Cozma şi fostul primar Gheorghe Robaş, au prezentat astăzi într-o conferinţă de presă situaţia din comuna Medieşu Aurit. Potrivit acestora, actualul viceprimar din comună este menţinut în funcţie printr-un joc nelegal posibil cu sprijinul conducerii Primăriei.

 Petre Mureşan a arătat la începutul şedinţei că guvernul USL este campionul taxelor, introducând 25 de noi taxe, precum taxa pe energie, impozitarea veniturilor de orice fel, taxa pe animale, impozitarea culturilor agricole, creşterea accizelor la bere, alcool, arme de vânătoare, dar şi a taxei auto.

Liderul PDL a ironizat administraţia locală, precizând că este disperată după orice inaugurare, precum cea a unor coşuri de gunoi. Mureşan a precizat că are aşteptări mai mari de la cei care conduc destinele sătmărenilor.

Avocatul Adrian Cozma a făcut o prezentare a situaţiei din Medieşu Aurit, acuzând conducerea USL, în frunte cu primarul Silviu Zetea de faptul că fac abuzuri. În urma alegerilor de anul trecut, PDL a obţinut cinci mandate, însă doi consilieri au fost excluşi din partid şi cu toate acestea au fost validaţi întrucât votează cu USL. Astfel, USL a obţinut majoritate şi a reuşit să impună un viceprimar. Reprezentanţii PDL au solicitat în repetate rânduri înlocuirea consilierilor, însă pentru acest lucru, potrivit legii, este nevoie de votul consilierilor. Neavând nici un interes să-şi piardă majoritatea creată artificial, consilierii USL au amânat de două ori deja proiectele prin care încetează mandatele consilierilor destituiţi din partid. Mai mult, unul dinte consilierii demişi, Nicolae Bancea, nu s-a prezentat la şedinţe aproape un an de zile şi trebuia să-şi piardă oricum mandatul.

Dacă şi la următoarea şedinţă USL va amâna acest punct vom face plângere penală pentru abuz în serviciu, dar dacă se respinge vom ataca în instanţă”, a precizat Adrian Cozma.

Liderii PDL sunt convinşi că aceste abuzuri sunt comise pentru ca USL să aibă un post de viceprimar. Dacă mandatele ar fi ocupate conform distribuirii de la alegeri, USL ar avea 7 consilieri iar PDL, UDMR şi PPDD -8, astfel că primarul Silviu Zetea nu ar avea majoritate.

Fostul primar, Gheorghe Robaș, s-a arătat revoltat de faptul că actualul primar se laudă cu vechile realizări, cum ar fi grădiniţa.

Un comentariu

  1. blaga ovidiu Răspunde

    acestea sant frectii la piciore comparativ de ceai ce face domnul zetea ,iancu ,si cel mai iubit fiu al satului domnul chis ,pe sectoare ,domnul iancu sute de hectare de teren, zetea face lucrarari fictive cu facturi mult umflate ca sai ajunga sasi construiasca palincia ,cu firma SAS ,iar domnul chis cumpara aparatura alectroninica de un miliard trei sute mii plus bonurile de motorina si masina personala pt familia lui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.