PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Loc de joacă pentru copiii din Soarelui

Un loc de joacă realizat din donaţii şi cu sprijinul Primăriei Satu Mare a fost inaugurat astăzi în cartierul Soarelui. Banii au fost strânşi de către Asociaţia Noua Speranţă, o bună parte provenind din străinătate.

La tăierea panglicii inaugurale au fost prezenţi vicepreşedintele Asociaţiei Noua Speranţă, Ervin Szeredai, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Elisabeta Bekessy şi pastorul Anders Kobbersmed din oraşul Aarhus din Danemarca, care s-a ocupat cu adunarea fondurilor în biserici.

Directorul APM a salutat iniţiativa acestei asociaţii, cu atât mai mult cu cât locul de joacă este ecologic, întrucât este fabricat din deşeuri reciclabile, lemn şi plastic. Locul de joacă cuprinde leagăne, un tobogan și zone cu nisip pentru copii. Valoarea investiției este de aproximativ 6.000 de euro, din care contribuția Primăriei Satu Mare a fost de 7.000 de lei, iar restul de la sponsori de peste hotare și de la firma din Satu Mare.

Asociația Noua Speranță a concesionat pe 30 de ani centrala termică din Soarelui și a început  transformarea acesteia într-un spaţiu în care să funcţioneze organizaţia dar să ofere şi sprijin pentru copiii şi familii defavorizate.