PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

UPDATE: Pădurar împuşcat în timp ce se afla la braconaj lângă Satu Mare

Un pădurar a fost împuşcat vineri seara de către un prieten, în timp ce se aflau la braconat în Pădure Mare de lângă Satu Mare. Pădurarul Claudiu Şter, de 35 de ani, a fost împuşcat în abdomen şi a fost operat de urgenţă la Spitalul Judeţean Satu Mare.

 Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, Roxana Cristea, pădurarul se afla la braconat împreună cu alte două persoane, în Pădurea Mare situată între Satu Mare și Dorolț.

Persoanele deţineau legal armele dar nu aveau autorizaţie de vânătoare. Au pornit la braconaj iar un bărbat de 43 de ani din Dorolţ l-a împuşcat accidentat, probabil crezând că e vânat”, a spus Roxana Cristea.

Pădurarul are plagă abdominală împuşcată, i-a fost pusă în pericol viaţa şi are nevoie de aproximativ 40-50 de zile de îngrijiri medicale.

Bărbatul care l-a împuşcat pe pădurar, Janos H., de 43 de ani, din Dorolț, a fost reţinut pentru 24 de ore.

Armele au fost ridicate iar autorul este cercetat pentru vătămare corporală gravă din culpă, uz de armă letală fără drept şi braconaj cinegetic.

Potrivit surselor PortalSM la partida de vânătoare s-ar fi aflat mai multe persoane şi iar şeful Ocolului Silvic Satu Mare, Vasile Oşan, ar fi ştiut de această vânătoare.

Vom reveni cu detalii.

 

UPDATE: Braconierul care l-a împuşcat pe pădurar va fi prezentat pentru arestare

 Redăm în continuare comunicatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare pe această temă:

“Un bărbat de 35 de ani a ajuns la spital cu grave leziuni, după ce a fost împuşcat accidental în abdomen în timpul unei partide de vânătoare neautorizate. Poliţiştii l-au reţinut pe suspectul de 43 de ani pentru infracţiunea comisă.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase anchetează împrejurările în care, vineri seara, pe  Fondul de Vânătoare nr. 18 Satu Mare, bărbatul de 35 de ani a fost împuşcat accidental. Din primele cercetări a rezultat că victima se afla împreună cu alte două persoane la o vânătoare neautorizată în zona Pădurea Mare, între Satu Mare şi Dorolţ. Toţi cei trei bărbaţi deţineau în mod legal armele de vânătoare.

La un moment dat unul dintre bărbaţi, Janos H., de 43 de ani, l-a împuşcat accidental cu arma de vânătoare în abdomen pe Claudiu S., de 35 de ani. Bărbatul rănit a ajuns în stare gravă la spital, medicii legişti stabilind că leziunile cauzate  i-au pus viaţa în pericol. De asemenea, s-a concluzionat că pentru vindecarea acestor leziuni sunt necesare 40 – 50 de zile de îngrijiri medicale.

Janos H. A fost reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de vătămare coroporală gravă din culpă, uz fără drept de armă letală şi braconaj cinegetic. În cursul zilei de azi, suspectul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii au ridicat armele şi muniţia în vederea expertizării şi continuării cercetărilor”.

 

UPDATE 2 – Pădurarul este în stare stabilă.

Potrivit purătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, glonţul a penetrat coapsa dreaptă, vezica urinară şi intestinul pădurarului. Pacietul, aflat în şoc hemoragic, a fost operat de urgenţă, starea lui fiind una stabilă.