PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primăria a început negocierile pentru cumpărarea hotelului Dacia

Hotel Dacia Satu Mare

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a început discuţiile şi negocierile cu Vasile Ţânţaş pentru cumpărarea clădirii hotelului Dacia, din moment ce acesta nu mai dispune de fonduri pentru renovarea monumentului istoric.

Primarul a anunțat luni, în ședința Comitetului pentru Persoane Vârstnice, că au avut loc întâlniri cu patronatul, explicând că atâta vreme cât imobilul e în proprietate privată, administrația locală nu poate interveni pentru salvarea sa, ci doar amenda proprietarul.

Ducem negocieri acum cu patronatul, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, încercăm să îl cumpărăm înapoi şi să îl putem renova. Nu permite legea să intrăm pe domeniul privat. Deci dacă nu îl luăm înapoi de la familia Ţânţaş aşa va rămâne până când se dărâmă. Noi îi amendăm, luăm măsurile pentru că au stricat aspectul, din punct de vedere legal nu putem să facem nimic să-i obligăm“, a declarat primarul.

Firma omului de afaceri a prezentat Primăriei o expertiză care cuprinde și prețul, însă primarul Dorel Coica dorește efectuarea unei expertize proprii pentru a fi evitate speculațiile și pentru o transparență mai mare.

Edilul a mai precizat că hotelul ar putea fi transformat într-un frumos centru cultural, din fonduri europene, în următorul exercițiu financiar european.