PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primăria a recepţionat asfaltarea b-dului Lucian Blaga

O echipă a Primăriei Satu Mare a recepţionat astăzi asfaltarea b-dului Lucian Blaga. Chiar dacă de la începerea lucrării au apărut mai multe probleme, fiind nevoie de reasfaltarea unei porţiuni, se pare că acum asfaltul nu mai are probleme. Experţii Primăriei au explicat că baza drumului, construită din beton, se  mişcă şi astfel apar crăpături.

Am folosit geogrilă pentru fixare, uneori a mai lucrat betonul şi au apărut crăpăturile, am remediat la timp şi ultimele defecte le-am reparat în această perioadă punând o geogrilă mai groasă pentru o mai bună rezistenţă. Dorim să recepţionăm această lucrare ca să dăm drumul la alte lucrări şi mă refer în primul rând la reparaţia drumului spre Sătmărel. Nu putem să începem până nu avem finalizate lucrările aici”, a spus primarul Dorel Coica.

Valoarea lucrării a fost de 580.000 de lei cu tot cu TVA, are o garanţie de 36 de luni. Lucrările au fost executate de Tehnic Asist Botoşani. Capacele de canal au fost ridicate la nivel.

Vreau să specific că Primăria are contracte în derulare cu două firme în Satu Mare, Tehnic Asist şi Construcţii Drumuri. Deci indiferent că vrea Coica sau nu să ia Tehnic Asist-ul, nu are ce face. Până în 2014 aceste contracte trebuie respectate şi suntem obligaţi să lucrăm cu aceste două firme. Este lucrarea făcută de primarul anterior. În 2014 o să facem licitaţie şi o să rămână să lucreze pentru municipiul Satu Mare numai firmele serioase, firmele care fac lucrări de calitate şi cu garanţie de la 5 ani în sus”, a precizat primarul.

Pe toată perioada de garanţie de 36 de luni lucrările suplimentare vor fi efectuate pe cheltuiala firmei.