PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primăria a redus bugetul pentru Florisal cu 40%

Primarul Dorel Coica a anunţat astăzi în şedinţa Comitetului pentru Persoane Vârstnice că a redus cu 40% bugetul pentru Florisal. Edilul le-a explicat vârstnicilor nemulţumiţi de cuantumul sumelor plătite firmei, că acum angajaţii acestei societăţi nu mai udă şoselele pe ploaie şi nici nu mai udă florile când plouă.

Preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război, Nicolae Codrean, consideră că există prea multe flori în oraş în această perioadă de criză, care înseamnă bani plătiţi din buzunarele sătmărenilor.

Nu cred că trebuie să fie neapărat flori pe stâlpi, să vină o maşină care tot udă. Aia costă bani enorm. În parcul din centru sunt flori frumoase, îs gospodari ăştia de la Florisal, sunt făcute nişte ghirlande din fier, şi alea costă. Să se renunţe la ce e grandomanie în perioadă de criză”, a spus Codrean.

Primarul a răspuns că există contracte încheiate cu anumite firme pe anumite perioade care trebuie duse la îndeplinire, însă contractul cu Florisal expiră la finalul acestui an.

Tot acum se organizează licitaţia pentru întreţinerea spaţiilor verzi pentru următoarea perioadă patru ani”, a spus primarul.

În cadrul întâlnirii primarul i-a mai informat pe pensionari că se analizează acordarea de gratuităţi pe transportul în comun pentru persoanele de peste 70 de ani.

Totodată, în urma reclamaţiilor făcute cu privire la modul de intervenţie la reţelele de utilităţi, primarul le-a propus pensionarilor să facă echipe de lucru care să verifice starea din teren şi unde este cazul să-i sesizeze pe reprezentanții Primăriei pentru a intervini.