Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

UPDATE: Valer Marian a fost declarat incompatibil de ANI. Senatorul atacă raportul

Valer Marian

Valer Marian

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul senatorului Valer Marian, fost preşedinte al PSD Satu Mare. Starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcții și calități, contrar prevederilor legale.

Potrivit unui comunicat de presă al ANI, Valer Marian s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, a deținut, simultan, calitatea de Senator în Parlamentul României și funcția de administrator în cadrul S.C. NORD VEST PRESS S.R.L. (în perioada 19 decembrie 2008 – 14 martie 2011) și S.C. BONDA IMPEX S.R.L. (19 decembrie 2008 – 12 iulie 2013).
Astfel, Valer Marian nu a respectat dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Calitatea de senator […] este […] incompatibilă cu funcția de […] administrator […] la societățile comerciale […]”, și ale art. 16, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 96/2006, potrivit cărora “Calitatea de […] senator este, de asemenea, incompatibilă cu: funcţia de […] administrator […] la societăţile reglementate de Legea societăţilor nr. 31/1990 […]”.
De asemenea, Valer Marian nu a menționat calitatea de administrator la societățile comerciale NORD VEST PRESS S.R.L. și S.C. BONDA IMPEX S.R.L. în niciuna dintre declarațiile de interese depuse în calitate de senator, în perioada decembrie 2008 – iunie 2013, motiv pentru care Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

ANI a mai anunţat că Valer Marian a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere scris în exercitarea dreptului la apărare.
„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]. Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, precizează comunicatul.

 

Valer Marian atacă în instanţă raportul ANI prin care este declarat incompatibil

Senatorul Valer Marian, fost preşedinte al PSD Satu Mare, susţine într-un comunicat de presă că raportul Agenţiei Naţionale de Integritate privind starea sa de incompatibilitate este  total nefondat şi a anunţat că va depune plângeri împotriva inspectorului care a întocmit documentul dar şi a preşedintelui ANI.

Redăm în continuare comunicatul senatorului cu privire la raportul ANI:

COMUNICAT DE PRESĂ

LA ANI, NU ŞTIE STÂNGA CE FACE DREAPTA!

Referitor la comunicatul Agenţiei Naţionale de Integritate privind aşa-zisa mea stare de incompatibilitate, fac următoarele precizări:

În data de 30.07.2013 am înregistrat la sediul Agenţiei Naţionale de Integritate, sub nr. 34707/G/II, un punct de vedere prin care am arătat că starea de incompatibilitate care mi-a fost imputată prin adresa Inspecţiei de Integritate nr. 31715/G/II/15.07.2013 este total nefondată, dovedind fie o crasă superficialitate, fie o rea-credinţă vădită din partea inspectorului de integritate Alina Loredana Ţărnă, pentru următoarele motive:

“1. În cadrul societăților comerciale nominalizate, SC Nord Vest Press SRL Satu Mare si SC Bonda Impex SRL Cluj-Napoca, am deţinut un mandat limitat de aministrator, prevăzut în statutul acestora, care a expirat cu mult timp înainte de a deveni senator, respectiv de 18 ani în cazul SC Nord Vest Press SRL și de 12 ani în cazul SC Bonda Impex SRL.

Astfel, în cazul SC Nord Veste Press SRL am fost desemnat administrator (alături de alte șase persoane) prin art.6 din contractul de societate autentificat în data de 26.09.1991, iar conform art.15 alin.2 din statutul societății, autentificat la aceeaşi dată, durata mandatului a fost de 4 ani, deci acesta a expirat în data de 26.09.1995.

În cazul SC Bonda Impex SRL, am fost numit administrator conform art.7 alin.7 din contractul de societate autentificat în data de 15.11.1999, pe o perioada de doi ani, deci mandatul a expirat în data de 15.11.2001.

2. Societățile comerciale nominalizate au fost dizolvate de drept, deci și-au pierdut personalitatea (capacitatea) juridică, încetându-si existența ca subiecte de drept conform art. 40 din Decretul nr.31/1954 privitor la persoanele fizice şi persoanele juridice, cu 3 ani înainte de a deveni senator.

Astfel, SC Nord Vest Press SRL a fost dizolvată prin Ȋncheierea Tribunalului Satu Mare nr. 1039/7.03.2005 (poziţia 256 din tabelul anexat), rămasă definitivă conform deciziei Curții de Apel Oradea nr. 101/205-RC/26.05.2005, iar SC Bonda Impex SRL a fost dizolvată prin încheierea Tribunalului Cluj nr. 7224/31.03.2005. Ulterior ambele societăţi comerciale au fost supuse lichidării judiciare şi au fost radiate din Registrul Comerţului.

Avȃnd în vedere că, pe de-o parte, mandatele de administrator expiraseră, iar, pe de altă parte, societăţile nominalizate îşi încetaseră existenţa prin dizolvare de drept înainte de a deveni senator, este mai mult decȃt evident că nu mai exista obligaţia de a declara calitatea de administrator în declaraţia de interese şi ca nu putea exista nicidecum o stare de incompatibilitate.

În probațiune, anexez contractul de societate și statutul SC Nord Vest Press SRL și SC Bonda Impex SRL, precum și încheierile judecatoresti de dizolvare a acestor societăți.”

Punctul meu de vedere nu a fost luat însă în considerare, fapt ce confirmă reaua credinţă vădită atât a inspectorului de integritate de caz cât şi a preşedintelui ANI Horea Georgescu.

Reaua credinţă a acestora este confirmată şi de Raportul de evaluare nr.27968/G/II/25.06.2013, întocmit de inspectorul de integritate Ana Luisa Badiu, prin care s-a decis clasarea lucrării nr. 1033/A/II/11.01.2011, în care am fost verificat şi răsverificat sub aspectul declaraţiilor de avere, incompatibilităţilor şi conflictelor de interese timp de doi ani şi jumătate, ca urmare a unei sesizări (comenzi) din partea generalului Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI, făcută la scurt timp după ce am prezentat în Senat o declaraţie politică intitulată “Gaşca (filiera) lui Falcă”, în data de 22.12.2010, în care l-am menţionat şi pe acesta.

Menţionez că în raportul de clasare se precizează expres, în pagina 3, alineatul ultim, următoarele: “Oficiul Naţional al Registrului Comerţului prin adresa nr. 112305/06.05.2011 a comunicat că Valer Marian nu figurează deţinând calitatea de asociat / administrator în nicio societate comercială înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului”.              

În aceste condiţii, s-ar părea că la ANI nu ştie stânga ce face dreapta. În opinia mea, comunicatul de astăzi al ANI reprezintă o comandă politică în scopul terfelirii imaginii subsemnatului, în contextul declaraţiilor politice, interpelărilor parlamentare şi denunţurilor penale făcute în ultima perioadă împotriva actualilor lideri naţionali ai PSD, premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea, după trei ani de declaraţii şi interpelări împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a unor foşti miniştri PDL.

Mai mult, consider că acest comunicat constituie şi un pretext de răzbunare din partea actualului preşedinte al ANI, Horea Georgescu (cunoscut ca fiu de securist şi de comandant de penitenciar în timpul regimului comunist), împotriva căruia am făcut, în calitate de senator, mai multe declaraţii politice (“A devenit Agenţia Naţională de Integritate Agenţia Naţională de Imbecilitate?!” – 15.02.2010, “Căţeii lui Băsescu de la ANI” – 27.02.2012 şi “Căţeii lui Băsescu de la ANI sunt protejaţi de cei de la DNA” – 28.01.2013) şi am depus un denunţ penal la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu împotriva intereselor publice, întrucât, împreună cu fostul preşedinte Cătălin Macovei, în calitate de ordonatori principali de credite, au cauzat cu rea-credinţă Agenţiei Naţionale de Integritate un prejudiciu de 508.713 lei, care a fost constatat printr-un raport transmis Senatului de Curtea de Conturi a României în anul 2011. Menţionez că, deşi am depus denunţul respectiv cu un an şi jumătate în urmă, până în prezent nu am fost invitat pentru audieri şi nu mi s-a comunicat stadiul de soluţionare ori soluţia emisă în cauză sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

În concluzie, comunicatul ANI constituie o aberaţie, chiar o imbecilitate juridică, urmând să-l contest pe cale legală şi, totodată, să formulez plângere penală pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi calomnie împotriva inspectorului de integritate Alina Loredana Ţărnă şi a preşedintelui ANI, Horea Georgescu.

Satu Mare                                                     Senator

09.08.2013                                                Valer Marian       

14 comentarii

  1. dr. Ciomu Răspunde

    Ceva nu se leaga….
    Conform site-ului Min. Finantelor, Nord Vest Pres SRL nu a avut activitate din anul 2008, an in care nu a realizat nici un venit, doar a inregistrat cheltuieli de 1.092 lei.
    Iar Bonda Impex SRL, nu figureaza ca avand activitate.
    Mai mult, ambele firme sunt radiate prin lichidare, prima la 14.03.2011 iar a doua la 15.07.2013.
    In aceste conditii…ma intreb (retoric, bineinteles) ce a administrat Valer Marian la aceste firme in calitate de Administrator?!?!?!
    Se pare ca acesta este raspunsul USL-istilor la dezvaluirile lui Valer Marian….
    Murdara lucratura……cu iz de stalinism…

    • un satmarean Răspunde

      De ce vorbesti de stalinism,cand acest exemplar ataca pe toata lumea,improasca cu noroi ca un apucat,asta ce se numeste?Acest fatalau fara onoare care a trait de pe spatele USL si a trait bine,este inebunit ca nu mai are cine sa-i dea bani de aceea loveste ca un nevrotic in toata lumea,si acuma cand i se arata o dovada ca a gresit il facem martir,asa ca dr Ciomu taiei ce ia mai ramas……..!!!!!!!!

  2. @ dr. Ciomu Răspunde

    Indiferent daca a avut sau nu activitate, Valer Marian a fost administrator. Legea spune clar ca functia de administrator de societate comerciala (fara sa existe vreo exceptie in privinta firmelor active sau inactive) e incompatibila cu statutul de senator. Din cate am vazut pe site-ulk ANI, Valer Marian nu e singurul parlamentar declarat incompatibil. Asa ca nu mai faceti din el un martir, caci chiar nu e cazul. Nu e vorba de dezvaluri ci despre faptul ca nu a respectat legea, fie din intentionat, fie din prostie

  3. anti politica Răspunde

    Omu asta nu se opreste ? deja pe mine ma plictiseste omu asta , chiar urasc figura lui de …. sa nu zic sa se supere cumva specia asta. opriti-va sa ii dati importanta la asa specie ca o sa se calmeze si el . da in judecata pe Ponta si Dragnea . el ce crede ca un ciuri buri de cluj va face legea ? vai de capu lui ! pleaca la tara si lasa SATMARU si ROMANIA !

  4. Fidelia Răspunde

    Intrebari pentru Valer Marian:

    1. ce s-a intamplat cu cele 500.000.000.000 datorii la buget ale amicului Govor?
    2. aveti vreo contributie la prescrierea faptelor dlui govor?
    3. ati facut interventii pe langa procuror de caz?
    4. cunoasteti averea pe persoane interpuse ale lui govor? si la cat se ridica?
    5. recent ati facut trafic de influenta la inalti functionari pentru schimbarea anumitor directori?
    6. impreuna cu prefectul sunati in fiecare zi la bucuresti ptr schimbarea anumitor oameni?
    7. este adevarat ca l-ati implicat si pe relu fenechiu?
    8. este adevarat ca ati intervenit ptr angajarea anuitor persoane la anumite institutii?

    asta nu este tot.

  5. vasile Răspunde

    Acestui gunoi i-a sosit vremea sa plateasca ptr fara delegile facute.Ceea ce ii imputa ANI este nimic fata de spagile babane pe care le lua,chiar de la cei cei pe care ii ataca in modul cel mai vieros.Valerica ti-a sunat ceasul si asta nu e totul,urmeaza multe si cornute pentru care vei da seama,daca tot vrei dreptate pana la capat o sa o ai…:)))

  6. vasi Răspunde

    Ce aveti cu homosexualu nost pardon marianu nost,daca nu incapeti de el,noi lom duce in Olanda unde a fi in elementul sau,adica printre homosexuali….asa ca noi il ducem

  7. Kalaman Răspunde

    Vai da ce avem noi aici..un senator fara servici :))))

  8. Mihai bledea bucurosu Răspunde

    Vremea homalaului santajisto comunist demento complexat a apus acum merge in groapa sapata de-a lumgul anilor altora.acum esti in varful piramidei acum esti in groapa cu sacali si acolo vei ramane boratura fara inima.noi Satmareni speram sa dispara din Ora’s Tara acest gunoi si pleava a societati castorul betiv si odios Valer Gheorghe Vasile misel Dorel tembel Marian !dreptate pana la capat !capatul nebunului

  9. zoli Răspunde

    Acest derbedeu care propus sa amendeze la noi ungurii che nu vorbim romaneste,place la el se umble acum cu tigan Alex de la Carei rade la el si curcile,asta senator mare….

  10. ion Răspunde

    Senatoru nost ii om tare bun,nu are treaba cu nimeni isi vede numa de treburile lui,aduna bani de la cei pa care ii mai poate pacali,so adunat bani si in campania electorala ca oamenii de la noi din oas lo crezut ca le-a rezolva problemele la Bucuresti,da so pacalit.Amu neam hotarat cu tati sa ne luam boconci cu varf ascutit si om mere la el si lom tine numa cu suturi in cur,orcum esti pa faras,apoi ajunji tu pa mana noasta mai valer si a trabui sa ne dai banii inapoi,abie asteptam

  11. bucurosu Răspunde

    Uraaaaaaa scapam de cel mai mare excroc pe care la avut satmaru vreodata,druuum buuun valerica

  12. un satmarean Răspunde

    Mai venetic ordinar ai venit in Satu Mare sa santajezi cetatenii acestui judet,dar (domnule)Valer ti-a sunat ceasul,vei da seama pentru tot raul pe care l-ai facut,o sa verificam daca nu esti visinescu II,homosexual esti,turnator la securitate esti(chiar daca ai rupt dovezile,stai linistit niciodata un document de acest gen nu este intrun singur exemplar)belea pe capul satmarenilor esti.Te rugam sa faci politica de acest gen in Dabaca sau in Cluj si o sa vezi respectul pe care o sa-l primesti de la conjudetenii tai(picioare in fund)…..:))))))))))

  13. mru Răspunde

    Un asemenea exemplar nu are ce cauta in politica,este un impostor arivist,spagar si santajist.Daca ar vorbi cei de la care a luat spaga in 24 de ore ar fi legat.Acest impostor intotdeauna ii ataca pe cei de la care a luat bani ca sa-i intimideze,dar in mintea lui bolnava nu gandeste ca oamenii s-au saturat si sunt dispusi sa vorbeasca.Valerica puta mica ti-a sunat ceasul,ai crezut ca poti sa pacalesti lumea la infinit,dar ti s-a infundat,aici e capat de drum.Astept ziua in care te vor scuipa toti cei pe care i-ai umilit si batjocorit in paginile ziarelor la care ai scris.Esti un infect si un mutant care nu s-a putut realiza de unul singur in viata,uitate in oglinda si scuipate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.