PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Avocaţii sătmăreni au discutat cu fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu

Asociația Tinerilor Avocați din cadrul Baroului Satu Mare și Baroul Satu Mare au organizat astăzi conferința „Aspecte teoretice și practice în aplicarea noului Cod de Procedură Civilă”, invitat de onoare fiind fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu.

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul președintele Asociației Tinerilor Avocați din Baroul Satu Mare, av. Stefan Ressler și vicepreședintele Asociației Tinerilor Avocați din Baroul Satu Mare, av. Adrian Cozma.

Decanul Baroului Satu Mare, av. Mircea Ioan Lupsa a prezentat modificările aduse noului Cod de procedură civilă care au un impact direct asupra profesiei de avocat.

Noi vrem să facilităm discuţiile, să venim cu argument, să discutăm în mod sincer şi despre problemele care se află şi în profesia juridică şi în profesia de avocat. Considerăm că o discuţie atât de deschisă cu un om atât de important în perioada căruia s-au făcut patru coduri fundamentale considerăm că este necesară pentru a putea da un spirit nou domeniilor juridice şi pentru a facilita discuţiile între instituţii”, a spus Ștefan Ressler.

Fostul ministru Cătălin Predoiu a spus că pentru el e foarte important să vadă cum privesc acum avocaţii modificările pe care le-a adus sistemului.

Este interesant pentru mine să văd cum stau lucrurile în justiţie după doi ani de zile de când nu mai exercit acest portofoliu de ministru al Justiţiei. Am lăsat în urmă o reformă închegată, un cadru legislative coerent. Ceea ce urma să se întâmple, punerea în aplicare administrativă a unor reglementări, din păcate, nu s-a făcut aşa cum ar trebui”, a declarat Cătălin Predoiu.