PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Peste 250 de persoane selectate pentru angajare, la Bursa locurilor de muncă (Update)

Update: 960 de persoane au participat astăzi la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, în căutarea unui loc de muncă. Oferta de locuri de muncă a fost una generoasă și variată, cele mai multe locuri fiind oferite în domeniul confecțiilor (87), industriei mecanice (95), asigurărilor (35), iar 243 locuri de muncă în alte domenii.

Din cele 960 de persoane aflate în căutarea unui  loc de muncă, au fost selectate în vederea angajării un număr de 284 de persoane.

Zeci de persoane au așteptat azi dimineaţă la Casa de cultură a Sindicatelor din Satu Mare pentru a participa la Bursa locurilor pe muncă pentru absolvenți. Chiar dacă bursa a fost organizată pentru absolvenți au fost lăsați să-și caute locuri de muncă și persoanele încadrate în alte categorii.

Potrivit directorului Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, Marcel Marușca, au fost contactați peste 100 de angajatori pentru a-și prezenta ofertele, participând la bursă doar 42. În total au fost oferite 450 de locuri de muncă, aproximativ un sfert fiind în domeniul confecțiilor, dar și posturi pentru agenți asigurări sau vânzători.

Totodată, s-au oferit și 30 de locuri de muncă pentru cei cu studii superioare, în general absolvenții din domeniul tehnic.

Marușca a estimat că, din experiența anilor trecuți, până la închiderea bursei vor participa în jur de 1.000 de persoane.

Vom reveni cu detalii despre desfășurarea bursei.