PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Discuţii aprinse între Enătescu şi Mărginean Eva: „Sunteţi un hibrid!”

academinician dr. Virgil Enătescu

Discuţii aprinse în şedinţa de Consiliu Judeţean de astăzi între consilierul PNL Virgil Enătescu şi consiliera UDMR Mărginean Eva pe subiectul monumentului ostaşului român din Carei.

În cadrul şedinţei, Virgil Enătescu, şi-a exprimat revolta cu privire la modul în care primarul Careiului, Eugen Kovacs, se ocupă de reabilitarea monumentului, fiind nemulţumit şi de faptul că acest monument al lui Vida Gheza, urmaşul lui Brâncuşi în lemn, nu a fost inclus pe harta turistică a Careiului.  Enătescu a afirmat că primarul probabil „nu are suficientă carte, nu are cultură”, spunând că e vorba despre discriminare.

Replica i-a fost dată de către consiliera Mărginean Eva din Carei, aceasta spunând că a început renovarea monumentului. „Dacă nu e în cunoştinţă de cauză să nu umble cu jigniri, cu afirmaţii mincinoase”, a spus Mărginean despre intervenţia lui Enătescu, afirmaţie care l-a enervat.

Să vă purtaţi civilizat. Poate dumneavoastră sunteţi un hibrid”, i-a răspuns Enătescu, vizibil deranjat.

Preşedintele Adrian Ştef a calmat spiritele, spunând să monumentul se renovează, după ce a fost preluat de Muzeul Judeţean, după care a închis şedinţa.