Evenimentul este organizat în cadrul proiectului “Reţeaua Patrimoniului Culinar Carpatic”, în parteneriat cu Asociaţia de Turism din Ivano-Frankivsk, Consiliul local Ivano-Frankivsk din Ucraina, Asociaţia EcoLogic – judeţul Maramureş, Camera de Comert şi Industrie din Slovacia şi Asociaţia Szamos-bazár din Ungaria.
În cadrul festivalului a fost organizat un seminar profesional prezentări despre “Gastronomie și meșteșuguri – istorie și tradiție”.
La standurile amenajate vizitatorii au ocazia să facă degustări gratuite de produse tradiționale, precum: pâine de porumb, gemuri, miere şi dulceţuri, diferite prăjituri, cozonaci, fructe, beleş cu varză, cartofi, brânză și gem de prune, ștrudli, fancuri cu gem, diferite plăcinte umplute, “boace”, “brânzoici”, “gomboț” cu prune, gulas, cârnați și șuncă afumată, pălincă şi alte băuturi distilate, vinuri, băuturi răcoritoare, precum și apă minerală, etc. Sunt prezenţi meşteşugari iscusiţi din Satu Mare şi Maramureş.
Organizatorii au pregătit și un program folcloric, în noua ciupercă evoluând interpreţi precum Maria Tripon sau Petrica Mureşan.