Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului “Reţeaua Patrimoniului Culinar Carpatic”, in parteneriat cu Asociaţia de Turism din Ivano-Frankivsk, Consiliul local Ivano-Frankivsk din Ucraina, Asociaţia EcoLogic – judeţul Maramureş, Camera de Comert şi Industrie din Slovacia şi Asociaţia Szamos-bazár din Ungaria. Proiectul este finantat in cadrul Programului Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine ENPI CBC 2007-2013, având numar de referinta HUSKROUA/1001/73.
In cadrul festivalului va fi organizat un seminar profesional prezentări despre “Gastronomie si mestesuguri – istorie și tradiție”, “rețetele Bunicii”, proiecte si activitati transfrontaliere, probleme legate de comerțul transfrontalier de alimente, in 07 septembrie intre 10.00-12.00, la Centrul de Afaceri Negresti Oas.
Deschiderea oficiala a festivalului va avea loc sambata 7 septembrie la ora 12.00.
Vizitatorii vor avea la standurile amenajate degustari gratuite, precum : pâine de porumb, gemuri, miere si dulceturi, diferite prăjituri, cozonaci, fructe, beles cu varza, cartofi, brânză și gem de prune, ștrudli, fancuri cu gem, diferite plăcinte umplute, “boace”, “brânzoici”, “gomboț” cu prune, gulas, cârnați și șuncă afumată, palinca si alte bauturi distilate, vinuri, băuturi răcoritoare, precum și apă minerală, etc. Maestrii in arta culinara din Slovacia isi vor prezenta mancarurile traditionale. Vor fi prezenti mestesugari iscusiti din Satu Mare si Maramures .
Pe scena festivalului vor evolua in cele doua zile ale Festivalului, artisti cunoscuti din zona Satu Mare-Maramures, dintre care Maria Tripon si ansamblul Sanzienele, Dana si Anamaria Pteancu, Sergiu Matosan, Maria Petca Poptean, ansamblul Transilvania, care vor completa cu recitalurile de muzica populara, atmosfera de sarbatoare.