PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Întrebări adresate primarului Dorel Coica, de către conducerea PDL

Preşedintele filialei judeţene a PDL Satu Mare, Petre Mureşan şi cel al filialei municipale a PDL Satu Mare, Claudiu Ardelean, au susţinut astăzi o conferinţă de presă pe tema promisiunilor electorale făcute de USL în campania electorală, adresând totodată şi patru întrebări deschise primarului Dorel Coica.

Petre Mureșan a făcut referire la cele două slogane folosite de USL în campanie, „Anul Victoriei” – care este de fapt “anul victoriei împotriva românilor”, şi “Dreptate până la capăt” .”Din păcate au rămas doar două slogane electorale, faptele nu pot fi înlocuite cu minciuni politice”, a precizat Mureşan.

Claudiu Ardelean, în numele filialei municipale a PDL Satu Mare, a adresat primarului Dorel Coica patru întrebări, „ţinând cont că au trecut aproape 500 de zile de la investire, şi nu prea l-am deranjat ca opozanţi aproape deloc”.

Întrebările sunt:

“1. Angajaţii Primăriei se plâng că documentele stau pe masa dumneavoastră pentru a fi semnate chiar şi câte o săptămână, dumneavoastră lipsind din Primărie două-trei zile la rând. Fiţi sincer şi răspundeţi câte din cele aproape 500 de zile de la validarea mandatului de primar aţi fost prezent în Primăria Satu Mare? Dacă nu vă puteţi aloca timp pentru Primărie, renunţaţi şi ocupaţi-vă de… pacienţi!

2. Care sunt motivele reale pentru care i-aţi retras toate atribuţiile d-nei viceprimar Papici?

3. La Carei s-a făcut o inventariere a câinilor fără stăpân. Câţi câini fără stăpân există în municipiul Satu Mare, incluzându-i şi pe cei din cartierele mărginaşe care au omorât o biată femeie anul trecut? Locuitorii oraşului au dreptul să ştie cât îi costă, în calitate de contribuabili, soluţionarea acestei probleme.

4. A trecut 30% din mandatul dumneavoastră de primar. Aţi făcut măcar proiectul tehnic al celui de-al treilea pod peste Someş? Şi dacă da, când încep lucrările?” a spus Claudiu Ardelean.

Liderii PDL aşteaptă răspunsurile tot prin presă.

Preşedintele filialei judeţene, Petre Mureşan, a vorbit despre sistemul educaţional care este „cel mai mare eşec al celui mai slab guvern de după 1989, Guvernul Ponta”. Mureşan a caracterizat guvernul Ponta drept unul „campion la insuccese şi incompetenţă”, care nu a atins niciun obiectiv din promisiunile electorale, în perioada guvernării haosul a fost la ordinea zilei, guvernanţii fiind preocupaţi cu trasul sforilor. Acesta a arătat că datorită politicilor USL, în România sunt 100.000 de copii în afara sistemului de educaţie, rata de abandon şcolar este de 17,5%, cea mai mare din Europa, rata de şomaj în rândul tinerilor este de 22,7%, în vreme ce promisiunile electorale nu au fost respectate, una dintre acestea fiind acordarea învăţământului 5% din PIB.

Pentru clarificarea acestor aspecte, PDL are cinci solicitări punctuale: intervenţie promptă în igienizarea şcolilor, găsirea unor soluţii pentru risipa din programul Laptele şi Cornul, rezolvarea problemei decontării transportului elevilor şi profesorilor navetişti, intervenţia ministerului pentru a opri universităţile în aplicarea de criterii diferite la completarea numărului de studenţi, dar şi respectarea angajamentelor din programul de guvernare al USL.