PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Lucrările la drumul Satu Mare – Apa sunt oprite. Locuitorii din Băbăşeşti ameninţă cu blocarea drumului

Situaţie tensionată în satul Băbăşeşti din cauza faptului că lucrările de modernizare a drumului Satu Mare – Medieşu Aurit – Apa s-au oprit iar praful creat de cimentul cu care a fost tratată fundaţia le intră în case, se depune pe maşini, oamenii nu mai pot respira. Reprezentanţii locuitorilor din Băbăşeşti, dar şi ai comunelor prin care trece noul drum naţional, care este în reparaţii de aproximativ un an, au fost astăzi în audienţe la prefectul Eugeniu Avram.

La întâlnire au participat primarii comunelor Odoreu – Dumitru Pop, Medieşu Aurit – Silviu Zetea şi Apa – Mihai Apan, şeful de Serviciului Întreţinere din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj, Vasile Sabău şi reprezentanţii firmei Tehnic Asist care efectuează lucrarea pentru a discuta problema.

Primarul Silviu Zetea a afirmat că localnicii din localitatea Băbăşeşti se plâng de faptul că praful de ciment aplicat pe baza drumului le intră în case, nu pot respira din cauza acestuia, iar starea fundaţiei se degradează dacă nu se aplică asfaltul.

Edilul a afirmat că oamenii vor să blocheze drumul dacă nu se începe asfaltarea, fiind revoltați deoarece praful de ciment le intră în case. Aceștia sunt sătui și de promisiunile primite de zeci de ani privind modernizarea drumului. Acum, după ce au fost începute lucrările au şi fost oprite din cauza unor probleme tehnice.

Vasile Sabău, din cadrul DRDP Cluj a precizat că au fost semnalate unele probleme privind calitatea pietrei folosită, fiind trimise probe la laborator pentru efectuarea unei expertize. Totodată, au apărut neînţelegeri între firma care trebuia să execute fundaţia, şi n-a făcut lucrările conforme, şi Tehnic Asist, cea care trebuie să toarne asfaltul.

Reprezentantul DRDP Cluj a afirmat că pe 20 septembrie expiră contractul cu firma ce trebuia să execute fundaţia, dar dacă nu o face până şi această lucrarea va fi preluată de Tehnic Asist. Acesta a dat asigurări că cel târziu pe 25 septembrie, după finalizarea analizelor de laborator, va începe asfaltarea.

La finalul întâlnirii, reprezentanţii comunităţii din Băbăşeşti au spus că vor convinge localnicii să se abţină de la proteste până pe 25 septembrie, însă dacă autorităţile şi firma Tehnic Asist nu se ţin de cuvânt vor fi proteste extreme, inclusiv blocarea drumului Satu Mare – Baia Mare.