PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Partidul Mişcarea Populară Satu Mare şi-a inaugurat sediul. Laura Bota, responsabilă pe regiunea de nord vest

Aproape toată conducerea Partidului Mişcarea Populară (PMP) a fost astăzi la Satu Mare pentru inaugurarea noului sediu. După cum au precizat, aceştia au venit în semn de preţuire pentru preşedinta Laura Bota, pe care au şi promovat-o coordonator al filialelor din nord vestul ţării.

Panglica noului sediu, situat pe str. Vasile Lucaciu nr. 13, a fost tăiată de preşedintele PMP, Eugen Tomac, vicepreşedinţii Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, secretarul general Cristian Predescu şi preşedintele filialei judeţene, Laura Bota.

Ne bucurăm că am găsit aici o echipă dinamică, hotărâtă, cu convingerea că a face politică astăzi în România înseamnă în primul rând a te pune în slujba binelui comun, nu aşa cum o fac partidele de tranziţie“, a spus preşedintele Tomac.

Secretarul general, Cristian Petrescu, a declarat că pentru recunoaşterea meritelor, preşedinta Laura Bota a fost promovată secretar pentru regiunea de nord vest.

Echipa de la Satu Mare a făcut o treabă foarte bună comparativ cu alte judeţe. Sunt în topul organizaţiilor din Partidul Mişcarea Populară, sunt sigur că vor dezvolta şi mai mult organizaţia şi vor avea rezultate şi mai bune. Ca dovadă a aprecierii noastre, a comitetului de iniţiativă a partidului, am desemnat-o pe d-na Laura Bota, preşedinta PMP Satu Mare, în calitate de secretar regional, de coordonator al regiunii nord vest, ceea ce înseamnă că va avea atribuţii de coordonare în toate judeţele din această zonă“, a spus secretarul general, Cristian Petrescu.

Este o mare provocare pentru noi toţi, dar nu ne lăsăm, suntem sinceri, ambiţioşi, stăpâniţi de sentimente curate şi sincere de a face bine. Vrem să ne spună lumea problemele lor, cum să facem şi ce să facem pentru ei, ca să trăim cu toţii o viaţă decentă şi demnă de cetăţeni ai Uniunii Europene“, a spus Laura Bota.

La inaugurare a participat şi primarul Dorel Coica, în calitate de medic, coleg de meserie cu Laura Bota şi primar, nicidecum în calitatea de lider USL.

Am venit în calitatea de coleg a d-nei dr. Bota, o femeie deosebită şi o colegă foarte, foarte bună. Chiar dacă am fost în partide diverse la alegeri, noi ne-am respectat şi ne-am şi ajutat. Sunt convins că o mare parte dintre colegii dânsei au sprijinit candidatul român în Satu Mare. Vă felicit, aţi făcut o alegere bună. În calitate de primar vă urez succes, să avem o colaborare bună”, a spus primarul.

 În cadrul conferinţei, preşedintele Eugen Tomac a afirmat că partidul este pregătit să aibă candidaţi la alegeri, chiar şi în colegiul 2 din judeţul Satu Mare, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea de înscriere în registrul partidelor politice.

Tribunalul Bucureşti a admis cererea noastră de înregistrare a partidului în registrul partidelor politice. În momentul în care se definitivează procesul de înregistrare cu siguranţă vom participa la toate competiţiile politice care vor avea loc în ţară, pentru că mai sunt situaţii de incompatibilităţi cu primari în diverse zone ale ţării, ANI a declarat incompatibili mai mulţi primari USL. Deci în mod cert acolo unde se vor organiza alegeri vom fi pregătiţi”, a declarat Tomac.

Candidaţii vor trebui să treacă întâi printr-un filtru intern, având nevoie de voturile colegilor din filiale pentru a fi desemnaţi candidaţi.

Laura Bota a afirmat că PMP are peste 2.000 de membri în Satu Mare.