PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Peste 100 de sătmăreni la mitingul împotriva eutanasierii câinilor (FOTO)

Peste 100 de sătmăreni au participat sâmbătă, la mitingul împotriva eutanasierii câinilor comunitari, organizat în municipiul Satu Mare.

Mitingul, organizat de cele două asociaţii de protecţia animalelor din judeţ, Free Life din Satu Mare şi Puffi din Carei, a început în Grădina Romei, protestatarii având pancarte cu mesaje împotriva eutanasierii. Participanții au mărșăluit prin Piața Libertății și s-au oprit în fața Palatului Administrativ.

Este un miting împotriva legii adoptată de Parlamentul României care prevede eutanasierea câinilor în masă. O considerăm nedreaptă, o considerăm o lege dată sub presiunea opiniei publice, apropo de tragedia care s-a întâmplat la Bucureşti. Eu cred că ar trebui să stăm puţin la masă, să gândim logic, normal, omeneşte, uman în primul rând, despre cum se poate rezolva această problemă. ONG-urile sunt primele care doresc ca acei câini să nu fie în stradă. Deci noi dorim să nu fie pe stradă, nu vrem să-i vedem loviţi, accidentaţi, înfriguraţi, fără hrană. Lumea trebuie să înţeleagă că noi nu luptăm pentru ca acei câini să fie pe stradă, ci luptăm împotriva eutanasierii lor în masă“, a declarat reprezentanta Free Life, Carmen Frăţilă.

Aceasta consideră că trebuie  făcută diferenţa între câinii agresivi şi cei care sunt crescuţi de asociaţii de bloc.

La fel cum sunt oameni buni şi oameni răi, la fel e şi la câini. O tragedie ca şi cea din Bucureşti este nedorită în primul rând de ONG-uri. Doamne fereşte de aşa ceva, dar de aici şi până la eutanasia în masă a câinilor din România este un drum foarte lung. Din păcate în acest moment Comunitatea Europeană a auzit ce se întâmplă în România şi tot din păcate nu se va spune România – Hagi, România – Nadia Comăneci, se va spune România – hingheri şi uciderea câinilor“, a spus Carmen Frăţilă.

Membra Free Life este de părere că soluţia ar fi strângerea câinilor de pe stradă, și sterilizarea acestora astfel încât să nu se poată înmulţi.