PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Șeful Poliției Locale, Florian Găzdac, schimbat după scandalul din Consiliul Local

Șeful Poliției Locale, Florian Găzdac, va fi schimbat din funcție după scandalul din Consiliul Local. Primarul Dorel Coica a solicitat demisia acestuia din funcție, deoarece polițiștii locali nu au intervenit pentru calmarea spiritelor, în vreme ce Florian Găzdac se afla în sală. Polițiștii comunitari au ajuns la fața locului abia la terminarea ședinței, după ce grupul de protestatari din PDL a fost potolit de portarul instituției.

Viceprimarul Marcela Papici, care a condus ședința, a refuzat să-i dea cuvântul prim-vicepreședintelui PDL Sergiu Băbășan la discutarea proiectului privind prelungirea contractului Florisal cu încă șase ani, pe motiv că nu ar avea acest drept, însă PDL-istul nu s-a lăsat încercând să adreseze consilierilor câteva întrebări, încălcând regulamentul.

După ședință, primarul Dorel Coica și-a exprimat nemulțumirea față de modul în care Găzdac și-a organizat subalternii. Practic era previzibilă o situație tensionată și nu a fost în apropiere niciun polițist.

Potrivit unor surse din Primărie, Florian Găzdac s-a conformat și și-a depus demisia la Primărie. Cel mai probabil interimatul va fi preluat de adjunctul Ioan Precup.