PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Claudiu Ardelean îi cere primarului Dorel Coica să clarifice public dacă este cercetat de ANI

Preşedintele filialei municipale a PDL Satu Mare, Claudiu Ardelean, a revenit astăzi, într-o conferinţă de presă, cu două întrebări adresate primarului Dorel Coica, afirmând că n-a primit răspuns nici la alte două din vechile întrebări publice.

Cele două întrebări sunt:

“1. Domnule dr. Coica Dorel Costel, este adevărat că Agenţia Naţională de Integritate vă cercetează pentru incompatibilitate, invocând dispoziţiile art.87 alin.1 lit.d din Legea nr. 161/2002, respectiv pentru faptul că după validarea mandatului de primar aţi apărat în continuare, timp de mai multe luni, interesele propriei societăţi Dr. Coica din poziţia de administrator?

2.Dacă da, de ce vă mai pierdeţi vremea în administraţia locală şi nu vă ocupaţi doar de afaceri în domeniul medical?”

Ardelean a afirmat că deţine informaţii potrivit cărora primarul Dorel Coica a renunţat la funcţia de administrator al societății medicale pe care o conducea la câteva luni după ce a fost validat primar, fiind practic incompatibil.

Informaţia noastră este în sensul că după ce i s-a validat mandatul de primar în 2012, cu ştiinţă, sau fără ştiinţă, nu a renunţat la calitatea de administrator în propria societate, ceea ce, conform legii care există din 2003, vizează o incompatibilitate între public şi privat. Informaţia noastră este că ulterior a rămas mai multe luni de zile în funcţia de administrator în propria societate, ceea ce în mod evident este o incompatibilitate pe Legea 161/2003. Din câte ştim noi ANI a început cercetări în acest sens“, a mai spus Ardelean.

Potrivit acestuia, aspectul trebuie clarificat public de primar.

De asemenea, liderul PDL a mai spus că n-a primit răspuns la toate întrebările adresate în primul set, şi anume câţi câini comunitari există, cât se plăteşte pentru ei şi dacă există proiectul tehnic pentru cel de-al treilea pod.