PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

„Funcţionarii” au luat cu asalt Primăria Satu Mare (FOTO)

Aproximativ 150 de sătmăreni din cartierul Funcţionarilor au luat astăzi, cu asalt Primăria Satu Mare, nemulţumiţi de faptul că reprezentanţii Comisiei de Urbanism doresc păstrarea în noul Plan Urbanistic General al municipiului, un plan care prevede construirea unei artere principale în mijlocul cartierului şi un pod peste Someş, în condiţiile în care această investiţie nu se va realiza în următorii zeci de ani.

 Dezbaterea publică privind Planul Urbanistic Zonal privind reglementările urbanistice din Cartierul Funcţionarilor se anunţa a fi una foarte aprinsă, în condiţiile în care oamenii s-au arătat iritaţi de la început, deoarece au trebuit să se legitimeze la intrarea în Primărie, iar pe urmă nu au încăput în sala de şedinţe a Primăriei.

La cererea acestora, şedinţa s-a desfăşurat în sala mare de şedinţe a Consiliului Judeţean, aceasta fiind condusă de viceprimarul Marcela Papici, care a ştiut să gestioneze situaţia, le-a dat oamenilor dreptate şi le-a promis că se va ţine cont de dorinţele acestora, mai ales că au depus un memoriu semnat de peste 700 de persoane.

Situaţia din Cartierul Funcţionarilor este mai complicată. În vechiul PUG, din 1975, era prevăzută o arteră de circulaţie cu patru benzi şi un pod peste Someş, proiect care nu s-a mai realizat, însă Serviciul de Urbanism le-a interzis oamenilor să-şi ridice construcţii pe traseul drumului.

În urmă cu câţiva ani a fost demarată procedura pentru adoptarea noului PUG iar firma care se ocupă de realizarea documentaţiei a menţinut în Planul Urbanistic Zonal, drumul respectiv, însă cu două benzi.

Oamenii s-au arătat revoltaţi, afirmând că nu se justifică un astfel de drum în mijlocul cartierului, cu atât mai mult cu cât la câţiva kilometri distanţă este prevăzută centura de ocolire cu un alt pod peste Someş.

Aceştia au solicitat să nu se schimbe nimic în cartier iar în ceea ce privesc reglementările urbanistice au propus ridicarea interdicţiei de construire.

 “Vă înţeleg. Dacă acest inel vă incomodează, vă deranjează pe dumneavoastră, în mod categoric există o soluţie astfel încât să nu treacă pe acolo”, a spus Marcela Papici, moment în care a primit aplauze.

Viceprimarul a mai spus că Urbanismul trebuie să găsească o altă soluţie, să ia în considerare petiţia semnată de peste 700 de persoane și a cerut un termen pentru ca experții să caute altă variantă.