PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Protest PDL Satu Mare împotriva proiectului Codului Rutier (FOTO& VIDEO)

 Aproximativ 50 de membri ai PDL Satu Mare au protestat astăzi în Piața 25 Octombrie, în faţa Prefecturii, solicitând demisia Ministerului de Interne Radu Stroe după propunerea de modificare a Codului Rutier care prevede măsuri drastice, precum amenzi de până la 9.600 de lei și suspendarea permisului până la doi ani.

La începutul manifestării a avut loc un mic incident, în sensul că jandarmii au susținut că protestul este ilegal, întrucât a fost modificată ora de la 17:00 la 14:00, iar organizatorii sunt pasibili de amendă. Președintele PDL Satu Mare, Petre Mureșan, președintele filialei municipale, Claudiu Ardelean și principalul organizator, președintele Organizației de Tineret, Adrian Cozma, le-au explicat jandarmilor că, potrivit legii, modificarea orei se putea face doar cu acordul lor, și nimeni nu le-a solicitat poziția. După mai multe schimburi de replici, jandarmii le-au dat voie să protesteze timp de o oră.

Dotați cu vuvuzele, pancarte și o portavoce, protestatarii au scandat lozinci împotriva guvernanților, dar și a celor care conduc astăzi județul, amintindu-le că se află vremelnic la conducerea instituțiilor.

Pancartele erau inscripţionate cu mesaje precum: “Guvernul penalilor“, “Codul rutier = codul fiscal“, “Codul rutier – blocarea traficului“, “Vrem autostrăzi, nu amenzi“, “Pic și Poc, cei mai proști copii din bloc“, “Foaie Neagră ca și Fonta, du-te culcă-te măi Ponta“, „Ponta nu uita, ai un loc la Jilava”.