PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Consilierii UDMR, nemulțumiți de activitatea CSM Satu Mare

Mai mulţi consilieri locali şi-au exprimat astăzi nemulţumirea cu privire la activitatea Clubului Sportiv Municipal Satu Mare, în special faţă de preşedintele Valeriu Neagu care solicitat a patra rectificare de buget şi nici măcar nu s-a prezentat la şedinţă.

Primul care a deschis subiectul a fost consilierul UDMR Butka Gergo, el atrăgând atenţia asupra faptului că un bun manager de club trebuia să-şi facă previziunile foarte clare la început de an, să nu vină cu patru rectificări într-un an. Mai mult, el a atras atenţia executivului că a anunţat de mai multe ori reducerea bugetului pentru acest club, iar la final de an bugetul este aproximativ acelaşi ca şi cel de anul trecut.

Viceprimarul Marcela Papici i-a răspuns că bugetul este aproximativ acelaşi deoarece clubul are acum cinci ramuri nu doar două cum erau până anul trecut, iar acum s-au plătit multe restanţe din vechiul an competiţional. Aceasta speră ca în 2014 din bugetul de 1,7 milioane lei să se acopere toate ramurile.

Cel care a dus discuţiile pe fondul problemei a fost consilierul Magyar Lorand. El a ţinut să aprecieze rezultatele bune de la clubul Olimpia, unde sunt suporteri şi rezultate, afirmând că la CSM lucrurile nu sunt la fel. În acest an a fost o singură şedinţă de comitet director, nu este clar în ce direcţie merge clubul, preşedintele nici măcar nu este la şedinţă. Potrivit acestuia, în momentul de faţă se finanţează echipe fără obiective şi a spus că pentru anul viitor doreşte stabilirea unei linii clare, cu obiective bine definite.

Consilierul UDMR a mai spus că după rezultatele care există rezultă că ar fi mai bine de finanţat fotbalul.

Primarul Dorel Coica i-a invitat pe aceştia săptămâna viitoare la o analiză serioasă a activităţii clubului, unde se va decide în ce variantă se merge mai departe.