PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Protest PDL în faţa Prefecturii Satu Mare. Jandarmii le-au cerut să părăsească platoul (FOTO& VIDEO)

Mai mulţi membri PDL Satu Mare, conduşi de deputatul Andreea Paul, au organizat astăzi un miting în Centrul Nou al oraşului şi în faţa prefecturii, protestând împotriva bugetului pe anul viitor.

Înarmaţi cu pancarte şi vuvuzele, protestatarii s-au adunat la sediul partidului din Piaţa Libertăţii, şi s-a deplasat apoi prin pasajul Corneliu Coposu şi în faţa Prefecturii, unde au fost aşteptaţi de jandarmi care le-au spus că protestul lor este ilegal deoarece nu a fost anunţat cu 48 de ore înainte. Andreea Paul a spus că a trimis cererea cu o zi înainte însă n-a primit răspuns. După mai multe discuţii în contradictoriu, jandarmul care conducea operaţiunea a informat-o pe Andreea Paul că încalcă legea şi i-a dat termen de 15 minute să părăsească platoul, altfel fiind pasibilă de amendă cuprinsă între 1.000 şi 10.000 de lei.

Astăzi vrem să le transmitem celor de la guvernare că bugetul pentru anul viitor este cinic, păgubos, este birocratic. Taxarea face praf această ţară, taxarea omoară munca, taxarea loveşte exact în clasa de mijloc, taxarea loveşte exact în cel care are sudoarea în mână după muncă, taxarea loveşte în cel care are o iniţiativă de afacere, în cel care crează un loc de muncă. USL ne-a trimis tinerii afară din ţară, şi din păcate tot mai mulţi pleacă din ţară“, a spus Andreea Paul.

Aceasta și-a exprimat nemulţumirea şi cu privire la bugetul oraşului Negreşti Oaş, apreciind că sunt prea mulţi bani cheltuiţi pe spectacole.

Protestul organizat în “marţea neagră a bugetului USL” PDL doreşte să-şi transmită mesajul cu privire la proiectul bugetului pe 2014.

Pancartele erau inscripționate cu următoarele texte: “Foaie neagră ca şi fonta, Du-te culcă-te măi Ponta!“, “74 de firme pe zi în insolvenţă”,”8 miliarde lei tăiate din buzunarele românilor”, „USL te vrea îngenuncheat, surd şi mut”, „Ponta şi ai lui cascadorii râsului”, “TAX(P)ONTA opreşte-te! Faci ţara praf!“, “35 de taxe noi şi impozite majorate“, „USL te vrea sărac”. 

PDL-iştii s-au conformat şi în câteva minute s-au întors tot în marş la sediul partidului de unde au pornit.