PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Rezultatele forumului cetăţenesc: Marcela Papici rămâne şi fără atribuţiile din domeniul social

Centrul Raţiu pentru Democraţie în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Participare Publică, Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni şi Asociaţia AGES, au organizat astăzi un forum cetăţenesc la Primăria Satu Mare, dedicat evaluării primului an de mandat a primarului Dorel Coica. Ședința a fost condusă de către coordonatorul proiectului, Iulia Georgescu, sătmărenii prezenți având ocazia să-i adreseze edilului întrebări.

Alături de edilul șef s-au aflat viceprimarul Radu Roca, managerul city Dan Băbuţ, şeful Zonei Metropolitane, Gheorghe Rentea, participând şi doi consilieri UDMR, Gergo Butka şi Masculic Csaba.

Primarul şi-a prezentat pe scurt principalele realizări, afirmând că primul an n-a fost uşor, având în vedere faptul că Primăria nu a primit fonduri de la Guvern, deci investiţiile s-au făcut din economii. De asemenea, echipa primarului a prezentat şi o parte din proiectele de viitor.

În cadrul întâlnirii, directorul Hans Lindner, Tiberiu Koczinger, a i-a reproşat edilului că în ultimul an ONG-urile s-au simţit neglijate. Primarul Dorel Coica a spus că de acest subiect s-a ocupat viceprimarul Marcela Papici şi s-a angajat pe loc să preia şi atribuţiile acesteia din domeniul social, promiţând că de acum relaţia va fi una mult mai bună. Viceprimarului Marcela Papici i-au fost retrase recent atribuţiile din domeniul învăţământului.

Forumul organizat la Satu Mare face parte din seria activităţilor din proiectul “Votul tău, viitorul tău contează!”, care urmăreşte susţinerea dialogului dintre cetăţeni şi candidaţi şi ulterior, dintre cetăţeni şi aleşii locali, cu privire la priorităţile comunităţii.