PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Sergiu Băbăşan demisionează din PDL. Scrisoare deschisă

Sergiu Băbășan a anunțat astăzi, printr-o scrisoare deschisă, că demisionează din PDL Satu Mare, dar își va continua „proiectul pentru Satu Mare”. Redăm în continuare scrisoarea deschisă:

 Iubiți colegi democrat liberali,

În anul 2012 am luptat împreună în unul dintre cele mai grele colegii electorale din Județul Satu Mare împotriva Ministrului Transporturilor de la acea vreme. Am dus împreună o bătălie din care am ieșit cu fruntea sus. Vă mulțumesc pentru sprijin și vă asigur că nu voi uita niciodată efortul vostru.

Din nefericire Partidul Democrat Liberal Satu Mare a devenit ostaticul unui grup de interese restrâns care urmărește distrugerea și destructurarea acestui important pilon al dreptei. Oamenii valoroși au fost maginalizați, membrii și-au pierdut încrederea în conducerea partidului. Structurile noastre din teritoriu au fost lăsate victime mamutului USL, deseori trădate de  chiar conducerea care trebuia să le protejeze.

Forța unui partid de opoziție nu este dată de funcții, de politruci, de negocieri obscure, ci de încrederea cetățenilor deziluzionați de guvernarea dezastruoasă a USL. Cum putem câștiga această încredere când chiar conducerea județeană a partidului este aservită puterii actuale? Refuz să fiu părtaș la o convenție județeană regizată, cu rezultat anunțat. Refuz să trădez votul sătmărenilor și să vând încrederea voastră.

Purtând în suflet tristețea că nu am reușit să facem PDL Satu Mare să renască, să fim un adevărat pilon al opoziției, un far al speranței pentru toți cei deziluzionați de guvernarea USL și de clasa politică, vă informez că demisionez din Partidul Democrat Liberal și voi continua proiectul nostru pentru Satu Mare din interiorul societății civile.

Cu mult drag și respect,

Sergiu Lucian Băbășan