PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Claudiu Ardelean i-a dat replica primarului Dorel Coica, în şedinţa Consiliului Judeţean

Schimbul de replici dintre primarul Dorel Coica şi conducerea PDL Satu Mare continuă. Dacă toată şedinţa s-a desfăşurat într-o atmosferă ca între prieteni, la punctual Diverse consilierul PDL Alexandru Panea l-a întrebat pe vicepreşedintele Mircea Govor, preşedinte al PSD, dacă „groapa ecologică” este a judeţului, şi i-a cerut să-i transmită primarului Dorel Coica „să lase în pace groapa”, făcând referire la ultima declaraţie a edilului prin care îi trimite pe PDL-işti să-şi facă sediu la groapa de gunoi.

Imediat a luat cuvântul şeful Serviciului de Deşeuri, Claudiu Ardelean, care este şi preşedintele filialei municipale Satu Mare a PDL, cel vizat de declaraţia primarului Dorel Coica. Pe un ton hotărât şi vehement, Claudiu Ardelean a spus că primarul Dorel Coica „şi-a bătut joc de o instituţie a Consiliului Judeţean”, considerând foarte important acest serviciu din moment ce deserveşte populaţia judeţului şi implicit a municipiului Satu Mare.

„În invit să vadă ce înseamnă groapa de gunoi, acolo nu e o simplă gheretă”, a afirmat Ardelean.

Tot el a spus că acele clădiri de la groapa de gunoi sunt mai eficiente decât „clădirea Primăriei cu cotloanele întunecate”, şi că la groapa de gunoi „e mai curat decât în faţa Primăriei”.

Mai mult, Ardelean a spus că afirmațiile primarului sunt „specifice unui caracter oltenesc, nu ardelenesc cum e în Satu Mare”.

Am muncitori care ar putea să-i dea lecţii de bună cuviinţă”, a încheiat acesta.

În apărarea primarului a luat cuvântul consilierul Vasile Ciocan, susţinând că în şedinţă nu se poate face analiza activităţii primarului, urmat de vicepreşedintele Mircea Govor, şeful pe linie de partid a primarului Dorel Coica.

Govor a spus că nu i-ar fi dat cuvântul lui Ardelean dacă ar fi ştiut ce urmează să spună. Vicepreşedintele a precizat că afirmaţia potrivit căreia Coica ar fi oltean este greşită. „Este greșită afirmația că ar fi oltean, este sătmărean, votat de sătmăreni, deține o funcție dată de către cetățenii din municipiul Satu Mare și o face onorabil”, a spus Govor.