PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Conducerea PDL Satu Mare critică modificarea Codului Penal

Petre Muresan, presedinte PDL Satu Mare

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, în calitate de cameră decizională, un proiect de lege, amendat pe sub mână, prin care parlamentarii, preşedintele ţării şi profesiunile liberale sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici

Legea amnistierii, modificarile la Codul Penal si legea lobby-ului au fost prioritatile PSD tintite pentru favorizarea parlamentarilor si celor cercetati penal.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a luat în discuţie în secret, în noaptea de luni spre marţi, un controversat proiect de lege . Legea amnistierii a fost gandita si elaborata de PSD cu tinta pentru cercetatii penal si nu s-a renuntat la ea.

Parlamentarii pregătesc să voteze o scandaloasă lege de amnistiere şi de graţiere, în urma căreia poate fi distrusă toată lupta împotriva corupţiei din ultimii opt ani. O cohortă de demnitari judecaţi sau condamnaţi pentru corupţie scapă de puşcărie, iar unii dintre ei rămân şi cu cazierul curat.

DNA sustine ca prin aceste modificari ale Codului Penal “legislatia romana va intra in contradictie flagranta cu dispozitiile conventiilor internationale anticoruptie pe care Romania le-a ratificat in anul 2002, respectiv 2004 “.

 

Concluzie

          Pentru a scăpa câțiva prieteni politici urmăriți, condamnați sau judecați penal acești prieteni ai infractorilor deghizați în parlamentari ai USL scot în stradă armate de infractori condamnate și deja încarcerate.

Conform unor surse numarul celor  care ar putea fi eliberati prin aceasta lege este de cca. 10000-12000 de detinuti. Unde isi vor gasi acestia un loc de munca, avand in vedere situatia din Romania, cu o rata a somajului atat de mare si situatie economica a tarii dezastruoasa ?

Din pacate precedentul unui astfel de legi , inca din perioada comunista cand a mai fost o gratiere,  a demonstrat  ca peste 50% din cei eliberati au ajuns inapoi in inchisori in max 10-15 zile.

Pentru siguranța unor prieteni politici suspectați de corupție, parlamentarii USL sacrifică siguranța cetățeanului. Acesta este dreptatea până la capăt a USL!

Libertate pentru cei care sunt condamnați pentru fapte de corupție ascunsă și camuflată într-o lege a amnistiei.

 

Presedinte PDL Satu Mare

Muresan Petre