PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Conducerea PDL Satu Mare îl critică pe primar. „Domnule Coica, eşti un mare mincinos”

Preşedintele PDL Satu Mare, Petre Mureşan, secondat de cei doi prim-vicepreşedinţi Cosmin Raţiu şi Vasile Berinde au criticat, astăzi, într-o conferinţă de presă, activitatea guvernului dar şi activitatea primarului Dorel Coica.

Petre Mureșan a prezentat cinci promisiuni făcute de USL în campania electorală  dar şi „realitatea cruntă”, considerând  Guvernul Ponta drept unul corupt şi incapabil. Motivele acestei concluzii sunt introducerea de noi taxe şi impozite, creşterea numărului de şomeri cu 60.000 de persoane într-un an, privatizări eşuate la Oltchim şi CFR Marfă, 14 miniştri incompatibili, anchetaţi penal sau trimişi în judecată. Mureşan a criticat şi modificările aduse Codului Penal, el precizând că se roagă la USL să rămână în continuare împreună pentru a-şi putea plăti pentru promisiunile electorale, aşa cum a plătit PDL-ul în faţa electoratului.

Foarte critic la adresa primarului Dorel Coica a fost consilierul PDL Cosmin Raţiu. Potrivit acestuia, pe zi ce trece municipiul arată mai rău, conducerea primăriei nu are viziune, proiecte, o parte din lucrări sunt execrabile, trotuarele ar trebui refăcute corespunzător, muncitorii aruncă asfaltul din microbuz şi aranjează bordurile cu cizma.

El a mai precizat că grupul PDL cere afişarea pe site-ul municipiului a tuturor cheltuielilor pentru ca sătmărenii să ştie unde se duc banii.

Un alt punct atins a fost cel privind vizita omului de afaceri japonezul care „a venit ca cireaşa de pe tort” din moment ce, potrivit lui Raţiu, are doar o ceainărie în Cluj și un magazin de 5 mp.

„Contractul pe care d-l Coica l-a făcut cu sătmărenii, un contract scris în care le spunea că dacă în perioada de 12 luni nu îşi onorează promisiunile electorale, respectiv investiţii pentru a crea locuri de muncă, proiecte majore, poduri, şosele, centuri, locuinţe pentru tineri, reabilitarea de blocuri, atunci dânsul va demisiona. Eu nu-mi permit ca la vârsta de 36 de ani, din respect faţă de vârsta lui, de 60 de ani, să-i cer demisia. Îi respect vârsta, nu-mi permit să-i spun că este un mincinos pentru că-i respect vârsta”, a spus Raţiu.

Consilierul PDL îi va cere în şedinţa de joi să conducă municipiul aşa cum aşteaptă sătmărenii.

În schimb, preşedintele PDL Satu Mare, Petre Mureşan, a completat: „Coica este un mare mincinos. Pe lângă promisiunile bombastice făcute în campanie, el ştia că nu se putea ţine de aceste promisiuni dar a vrut cu orice preţ să pună mâna pe Primărie. Cu ceva vreme în urmă, într-o conferinţă de presă a fost întrebat dacă a fost cercetat de ANI şi a spus Nu. Deci, domnule Coica, eşti un mare mincinos”.