PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Coroane în memoria sătmărenilor decedaţi la Revoluţie (FOTO)

Sătmărenii decedaţi la Revoluţia din decembrie 1989 au fost cinstiţi astăzi în Piața 25 Octombrie. Familiile acestora, alături de oficialitățile locale, au depus coroane de flori în fața plăcii pe care este inscripționat numele tinerilor căzuți în lupta pentru libertate.

Ceremonia s-a desfășurat după scenariul de anii trecuți. A fost oficiat un serviciu religios după care a fost ridicat un paos în memoria tinerilor sătmăreni. Familiile îndurerate nu și-au putut stăpânii emoțiile, vărsând lacrimi pentru copii plecați mult prea devreme.

Cercetătorul Viorel Câmpean de la Biblioteca Judeţeană a rostit câteva cuvinte despre semnificaţia Revoluției și jertfa sătmărenilor.

Au depus coroane de flori părinţii celor şapte sătmăreni decedaţi la Revoluţie, Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean, Primăria Satu Mare, unităţile Ministerului Afacerilor Interne, asociaţiile revoluţionarilor şi cadrelor militare în rezervă şi retragere dar şi partidele politice.

În încheierea manifestării a avut loc defilarea gărzii de onoare.

Cei şapte sătmăreni care şi-au pierdut viaţa sunt: Ioan Marinel Ciul, Grigore Zimbru, Raluca Sălăjan, Szabo Antal, Sofalvi Gyorgy, Kiraly Mihali şi Csaba Gergely.