PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Deputatul Petric susţine că a votat toate amendamentele pentru Satu Mare (drept la replică)

Subsemnatul Petric Octavian, deputat PSD de Satu Mare, în legătură cu articolul publicat de dumneavoastră cu titlul “Parlamentarii USL au hatărât: Satu Mare rămâne fără al treilea pod şi drum expres”, în virtutea normelor deontologice si a legislaţiei în vigoare, am rugămintea să publicaţi următorul drept la replică:

In ceea ce mă priveşte, am urmărit cu ardoare să reprezint în Parlamentul României dorinţele şi interesele tuturor locuitorilor judeţului Satu Mare, chiar dacă locuiesc sau nu în colegiul în care am fost ales deputat. Astfel, dacă ne referim la Legea Bugetului pe anul 2014, ţin să reamintesc că am depus si susţinut atât în Comisia de Buget (ale carei lucrări le-am adus, în premieră, luna trecută, la Satu Mare) cât şi în Plenul Camerei Deputaţilor un numar de patru amendamente pentru sătmăreni. Mă refer aici la acordarea de sume pentru construirea primariei Taşnad, Statiunea Luna Şes, al treilea pod peste Someş si modernizarea drumului  Livada  Negresti Oaş. Conştient că locuitorii judeţului au nevoie de sprijin pentru îmbunatăţirea vieţii în comunităţile lor am votat, atât în Comisie cât şi în Plen TOATE amendamentele depuse pe judet, chiar dacă aparţineau Opozitiei sau Puterii. Mai mult, am avut chiar zilele acestea o discutie deosebit de importantă cu premierul Victor Ponta care mi-a promis că va sprijini cererea sătmărenilor de a se obţine fonduri pentru construirea drumului expres Nyiregyhaza  – Satu Mare – Baia Mare, care leagă Romania de autostrada maghiară aflată la 40 de km, tocmai pentru că ştiu că avem nevoie de aşa ceva în condiţiile în care prin Vama Petea traficul de marfa este important. Asa cum am promis am sustinut şi susţin orice initiaţivă menită să îmbunătăţească situatia economico-socială a judetului Satu Mare. Resping orice acuzaţie denigratoare la adresa mea si a modului în care am votat Legea Bugetului şi cer şi ofer sprijin pentru sustinerea zonei noastre.
 Satu Mare,  04 Decembrie 2013

 

P.S. Parlamentarii UDMR de Satu Mare susţin, de cealaltă parte, că deputatul Petric a votat împotriva amendamentului cu privire la finanţarea drumului expres Nyiregyhaza – Satu Mare  – Baia Mare, în vreme de parlamentarii USL din Maramureş au votat pentru acest proiect.