PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Liderii PDL: Parlamentarii USL de Satu Mare s-au evaporat, şi-au pus traista-n băţ sau au plecat cu capra!

Deputatul Andreea Paul, alături de preşedintele PDL Satu Mare, Petre Mureşan şi secretarul general, Sorin Ghilea, au făcut, astăzi, într-o conferinţă de presă, un scurt rezumat al anului politic 2013.

Petre Mureşan a subliniat că din cei trei parlamentari USL de Satu Mare astăzi a mai rămas doar unul, Octavian Petric.

„Cu un an în urmă, au fost trimişi trei parlamentari ai puterii, ai USL să reprezinte interesele locuitorilor în Parlamentul României. Din păcate astăzi, după un an de mandat, tragem concluzii şi observăm că din trei unul s-a evaporat la figurat, unul ne-a părăsit şi a plecat în Parlamentul European iar celălalt cam lipseşte cu desăvârşire de la dezbaterile publice din Parlament. Cu alte cuvinte, încă o dată pot spune fără să greşesc că acei sătmăreni care au dat votul USL-ului au greşit”, a spus Petre Mureşan.

Prim-vicepreşedintele Andreea Paul a spus că marea sa dezamăgire a anului 2013 este incapacitatea parlamentarilor sătmăreni de a se aşeza la aceeaşi masă.

„În realitate cu ce am avut de-a face: cu d-l parlamentar Silaghi care are probleme cu justiţia, şi-a pus traista-n băţ şi a plecat la Parlamentul European, cu Valer Marian care are probleme şi a plecat cu capra de la PSD să-i colinde pe alţii, cu d-l Petric, care a rămas stâlpul de nădejde al USL în Parlamentul României, în numele Sătmarului. Nu a avut nicio intervenţie în comisia de Buget Finanţe, cu o singură excepţie, o jignire de proporţii care a fost mediatizată la nivel naţional. În rest, mai are o singură întrebare parlamentară despre o şcoală din Satu Mare, faţă de 54 de întrebări şi interpelări pe care le-am depus la parlamentar”, a spus Andreea Paul.

Aceasta a ținut să precizeze că toate amendamentele pentru unele proiecte din Satu Mare au fost respinse de majoritatea USL.

Despre parlamentarii UDMR am un respect pentru că s-au dovedit de un real profesionalism pe care mi-ar fi plăcut să-l regăsesc şi la reprezentanţii parlamentarilor USL, dar nu este cazul”, a spus deputatul.

În opinia sa, anul 2013 este anul furiei corupţiei şi consideră că în 2014 se va produce unificarea dreptei. Ea le-a amintit actualilor guvernanţi că puterea trece şi este important ce laşi în urmă.

Anul 2013 nu a fost altceva decât o fugă a parlamentarilor după putere. Mulţi de la PPDD au alergat spre USL, PDL-iştii reformatori s-au mişcat nesportivi, prea puţin popular, PSD-iştii sătmăreni s-au devorat între ei, USL Satu Mare a rămas cu un singur parlamentar, la fel ca şi PDL.  Marea diferenţă este că PDL aşa a şi pornit la drum”, a mai spus Andreea Paul.

De asemenea, aceasta consideră că anul 2013 se caracterizează din punct de vedere politic prin multă forfotă, anarhie, lovituri de imagine, minciuni, taxe, haos, avorturi politice şi naşteri eşuate.

 „USL va trece  şi în locul ei vine unitatea dreptei. Stânga e unită, dreapta trebuie şi ea să fie unită. Am ales PDL în această atmosferă politică dezinvoltă. Ţinta mea şi a partidului este de a face opoziţie fermă minciunilor şi acţiunilor puterii incompetente. (…) Din punct de vedere politic USL-ul este terminat şi deja devorat din interior. Este doar o chestiune de timp până când şi public îşi vor recunoaşte acest eşec”, a arătat parlamentarul.