Deputatul Erdei D. Istvan a prezentat circumstanţele în care s-a adoptat Legea Bugetului pe 2014. Potrivit acestuia judeţului Satu Mare i-a fost alocată suma de 35 milioane lei din cotele TVA pentru descentralizare, faţă de 40 milioane cât a fost în 2013, scăderea fiind de 12%. La nivelul comunelor, alocările au scăzut de la 203 milioane lei cât a fost în acest an la 193 milioane, iar sumele pentru echilibrarea bugetelor au scăzut cu aproape un procent, la 33 milioane lei. Singura categorie unde alocările sunt mai mari este capitolul de drumuri, cu o creştere de doar 1%, la 7,8 milioane lei, de la 7,5 milioane.
Parlamentarii sătmăreni au depus amendamente cu privire la finanţarea celui de-al treilea pod peste Someş, lângă ştrand, construirea unei săli polivalente, a drumului de ocolire şi a efectuării unor lucrări la şcoli, dar au fost respinse de majoritatea USL.
În ce priveşte drumul de ocolire al municipiului Satu Mare, Erdei a spus că există o sumă de 608 milioane lei, însă doar la fila aferentă anului 2017. Tot în 2017 este prevăzută o sumă de 8,5 milioane lei pentru construirea unei clădiri a Prefecturii.
În ce priveşte anunţul făcut de Consiliul Judeţean privind aprobarea indicatorilor centurii de către Guvern, Pataki Csaba a arătat că este o diferenţă mare între indicatori şi aprobarea sursei de finanţare. De altfel, şi pentru drumul expres Nyiregyhaza – Satu Mare – Baia Mare sunt aprobaţi indicatorii din 2007 şi nu s-a reuşit finalizarea exproprierilor.
Concluzia trasă de Pataki Csaba a fost aceea că în 2013 nimeni nu se poate lăuda cu o investiţie majoră. În judeţul Satu Mare singura investiţie de amploare a fost modernizarea drumului Odoreu-Medieşu Aurit-Apa, însă şi acesta este departe de finalizare.