PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Stand al Țării Oașului în Parlament, la inițiativa deputatului Andreea Paul (FOTO)

La un an de mandat, deputatul de Ţara Oaşului, Andreea Paul, şi-a făcut raportul în faţa oşenilor, sătmărenilor şi colegilor de partid care au fost alături de ea în Parlamentul României.

O delegaţie sătmăreană a Partidului Democrat Liberal Satu Mare, a promovat împreună cu  Andreea Paul, Ţara Oaşului, prin portul popular oşenesc, distribuindu-se albume de prezentare a  Oaşului. Din delegaţie au făcut parte Almoşi Lucian, Big Felician, Blidar Ileana, dar şi doi fotografi din Oaş, Emilian Moldovan din Bixad şi Feher Alexandru din Vama.

În Parlamentul României a fost amenajat un stand al Ţării Oaşului în care s-au expus fotografii cu pregătirea unei mirese oşeneşti, danţul oşenesc,  instantanee din lumea reală a spaţiului oşenesc, portrete, stări de fapt şi atitudini din această parte a ţării.

La un an de mandat, deputatul de Ţara Oaşului şi-a prezentat raportul de activitate care a cuprins 30 de acţiuni locale în Satu Mare, din care 11 au fost iniţiative proprii, în parlament a avut 68 de luări de cuvânt, 43 de declaraţii politice, 43 de întrebări şi interpelări, 22 de propuneri legislative iniţiate şi 9 moţiuni. Andreea Paul a promovat Ţara Oaşului atât în presa locală, având 227 de apariţii, cât şi în afara judeţului, însumând 167 de apariţii în presa naţională.