PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Marc a demisionat de la conducerea Spitalului Judeţean

Managerul Spitalului Judeţean Satu Mare, Adrian Marc, a anunţat în urmă cu câteva minute că renunţă  la post. El a precizat că nu se consideră vinovat de situaţia de la secţia de Interne. Mandatul său a expirat la finalul anului trecut şi de atunci ocupă funcţia de manager prin prelungirea contractului.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a spus că Marc va lucra la cabinetul său.

Numele viitorului manager va fi anunţat în zilele următoare. Probabil postul va fi ocupat de PNL-ista Aurelia Vulciu care a mai condus spitalul.

Mandatul meu a încetat de drept la data de 31 decembrie 2013 şi a dat Dumnezeu că în cei trei ani nu au fost probleme. Consider că prin ce am făcut eu acolo împreună cu medicii, cu Consiliul Judeţean, am pus oarecum umărul, mai mult sau mai puţin, la ceea ce a însemnat schimbarea în sistemul de sănătate sătmărean. Este o schimbare în bine, spun eu. Am acceptat un interimat după 31 decembrie la care aş vrea să fac public intenţia mea de a renunţa, nu pentru că mi s-a cerut sau în urma evenimentelor sau incidentelor care au avut loc. Eu personal nu mă consider vinovat în starea de fapt pe care am preluat-o, care a existat de zeci de ani de zile. Oamenii s-au complăcut şi au lăsat-o aşa. Cred şi consider că pe bună dreptate Consiliul Judeţean a făcut mai mult decât s-a făcut înainte şi să se continue această intenţie”, a spus Adrian Marc.

Viitorul manager interimar va fi numit printr-o dispoziţie a preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

Întrebat dacă Aurelia Vulciu este un posibil candidat, Ștef a răspuns: “Luaţi trei nume dintre cei care au fost. Dar nu înseamnă că numai dintre ăia pot fi”.