În anul 2013, Centrul de Creație a organizat nu mai puțin de 162 de evenimente culturale dintre care: 31 de manifestări etnofolclorice; 82 culturale; o lansare de album de muzică populară; 17 lansări de carte; 2 dezveliri de plăci comemorative și 29 de vernisaje.
Printre cele mai importante evenimente se află:
“Recitațio”, ediția a VII-a, eveniment de promovare a poeziei, în special a cele aparținând poeților sătmăreni, manifestare adresată elevilor de liceu.
” Prim Art”, ediția I, eveniment în care au fost premiați cei care au contribuit la înflorirea culturii sătmărene.
“Sâmbra Oilor și Oțeloaia”, evenimente de promovare a folclorului tradițional, peste 7.000 de participanți. “Prin aceste două festivaluri, vrem să promovăm folclorul real. Satu Mare, în momentul de față stă bine la capitolul valori autentice“, a declarat Felician Pop.
” Danțu’ Mânânțăilor”, eveniment ce se adresează copiilor de școală. Ideea acestui concurs este aceea de a educa tinerii în folclorul tradițional. Numele vine din Oaș, unde copiii mici când ieșeau din biserică mergeau la “ciupercă” și învățau să danseze.
“Danțu’ la șură “, eveniment ce are loc în a doua zi de Paște, “Este un obicei care a cam dispărut în zilele noastre, prin el încercăm să promovăm folclorul adevărat, instituția noastră nu poate scoate în față non-valoarea, în Satu Mare avem mulți cântăreți falși și foarte puțini care reușesc să păstreze adevăratele tradiții populare“ a declarat Felician Pop.
Pentru anul 2014, conducerea instituției și-a propus să organizeze pe lângă evenimentele deja consacrate și alte manifestări noi.
“Avem foarte multe evenimente de organizat, sunt și unele noi cum ar fi un concurs de folclor someșan la Medieșu Aurit, în care să invităm artiști din zona Transilvaniei, numele evenimentului “Rozmarin în colțul mesei”, vine de la o melodie a cântărețului Nicolae Sabău. Mai dorim o tabără de Limba și Literatura Română, pentru tinerii din Ucraina, unde sunt 4 sate în care 90% din localnici declară ei, sunt volohi (români) dar au fost deznaționalizați, iar noi încercăm să venim în sprijinul lor pentru ai ajuta să învețe limba română” a adăugat, Felician Pop.
Conform bilanţului, la acţiunile centrului de creaţie au participat 107.000 de persoane.