PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Coica denunţă relaţia cu Ştef după scandalul cu spitalul. „Mi-ar da şi firma Folda să facă pază?”

Tensiunile dintre liderii USL Satu Mare devin tot mai mari. Primarul Dorel Coica a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că denunţă relaţia pe care o are cu preşedintele CJ Adrian Ştef şi că începând de astăzi nu mai au niciun fel de relaţie. Trebuie menţionat că Dorel Coica este preşedintele filialei municipale a PSD Satu Mare iar Adrian Ştef este preşedintele filialei municipale a PNL.

Începând de astăzi am denunţat relaţia primar – preşedinte al Consiliului Judeţean. Din acest moment nu mai am nicio relaţie cu Ştef. Am renunţat la relaţie, nu politic, nu cu USL. Primarul Coica nu mai are nicio legătură cu preşedintele Ştef. Fiecare îşi vede de treaba lui. Va trebui să conlucrăm administrativ dar sunt convins că municipiul se descurcă fără niciun aport din partea preşedintelui Ştef. Când spun Ştef mă gândesc la pachet cu eurodeputatul Silaghi”, a declarat Dorel Coica.

Primarul a spus că motivele sunt cunoscute de toţi, dar a subliniat că Adrian Ştef are prea mari pretenţii.

Nu suntem compatibili. Sunt prea mari pretenţiile lui Ştef, şi-ar fi dorit să conducă şi judeţul şi municipiul. La municipiu este un primar care se ocupă în continuare de administraţie, Ştef să se ocupe de orice altceva, numai de municipiu nu“, a mai afirmat Coica.

Primarul s-a arătat deranjat de insinuările lui Ştef cu privire la modul în care Coica şi-a construit societatea medicală, întrebându-l dacă a fost corect să concedieze oameni de la spital ca să-i facă loc firmei sale, Folda.

L-aş întreba dacă SCM a fost construit cinstit, corect, nu poţi să obligi 40.000 de oameni să se înscrie la tine dacă nu eşti corect. Îl întreb dacă a fost corect, ca preşedinte, să dai afară nişte oameni şi să-şi bage firma de pază Folda Security să facă paza la spital? Dacă nu i se pare corect să nu-mi răspundă. Încă o dată îi mulţumesc public pentru faptul că mi-a recunoscut calităţile de manager dându-şi seama că sunt singurul care pot să administrez la modul foarte bine Spitalul Judeţean Satu Mare. Dacă mi-ar da spitalul să-l administrez, mi-ar da şi firma Folda să rămână în continuare să facă pază?”, a mai adăugat Coica.