Adrian Ştef a trecut în revistă toate realizările făcute de la preluarea spitalelor, investiţia totală, atât din fonduri de la Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean cât şi din fondurile europene, suma fiind de 38 milioane lei.
Preşedintele a spus că secţia de Interne a fost eliberată pentru a se începe reabilitarea, subliniind că de zeci de ani situaţia este aceeaşi şi nimeni nu a făcut nimic.
Acesta a menţionat că acum Consiliul intervine “pompieristic” în toate secţiile cu probleme, fiind mai multe secţii cu probleme, mai grave decât cea de la Interne.
“În 20 de ani nu s-a făcut mai nimic. Este o situaţie pe care o regăsim şi pe alte secţii. În acel salon exista acea problemă, le vom remedia. Încercăm pompieristic, spun clar, în momentul de faţă, pompieristic, să intervenim unde sunt probleme mai grave. Încercăm că continuăm şi programul de reabilitare, de igienizare a spitalului. Nu poţi interveni peste tot, nu poţi deodată să faci ceea ce nu s-a făcut în 20-30 de ani. Mereu apar probleme, există momente în care trebuie intervenit ca să stingi focul, exact ca şi pompierii“, a declarat Ştef.
Ştef nu a ratat ocazia de a-i da răspunsul primarului Dorel Coica, după ce a cerut preluarea spitalului la Consiliul Local deoarece Consiliul Judeţean nu este în stare să-l administreze.
Ştef i-a transmis primarului că putea să intervină la modernizarea spitalului cât timp a fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, însă nu a făcut nimic. Ironic, Ştef a spus că este „doar un karatist” care a ajuns să conducă Judeţul şi l-a ajutat pe Dorel Coica să devină primar.
„Dacă totuşi ar trebui să predăm spitalul, să aştepte până îl punem la punct, o să propus să-l predăm la SCM Dr. Coica”, a punctat Ştef.
Acesta i-a cerut primarului să se concentreze pe problemele din municipiu, care face parte din judeţ, şi a spus că susţine toate proiectele din „Zona Napolitană” făcând referire la Zona Metropolitană.
Medicul Galajda Zoltan a prezentat situaţia noii secţii de chirurgie cardiovasculară, spunând că a fost nevoie de o perioadă lungă pentru pregătirea personalului, deoarece a început de la zero. Potrivit acestuia, s-au realizat 220 de operaţii vasculare pentru pacienţi care au fost refuzaţi în altă parte şi 8 operaţii pe cord deschis.
Referitor la acuzaţiile privind programul său, Galajda a spus că de la început se ştia despre faptul că el operează la Debrecen şi va avea „timp iregular” pentru Spitalul Satu Mare.