În cursul anului 2013-2014 au continuat aceste investiţii, valoarea lor ridicându-se la 13.417.245,05 lei. Au fost reabilitate secţiile: Psihiatrie Cronici – parter, locaţia 2 (75.000 lei), Bloc operator Ortopedie – etaj 2, locaţia 1(150.000 lei), Gastroenterologie – etaj 4, locaţia 1(150.000 lei), Interne I – etaj 3, locaţia 2(350.000 lei), Dermatologie – etaj 1, locaţia 2(435.000 lei). A fost realizat sistemul de încălzire de la Spitalul Judeţean II în valoare de 355.000 lei.
Pregătim dezvoltarea în continuare, astfel fiindu-ne necesare studiul geotehnic, expertiza tehnică, documentaţiile necesare obţinerii avizelor, proiect tehnic, autorizaţia de construcție pentru acces la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare (51.367,86 lei cu TVA), proiectul tehnic şi documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru eficientizarea energetică a SJU I (62.480 inclusiv TVA) şi documentaţia tehnico-economică pentru reabilitarea Ambulatoriului I, amenajare laborator şi supraînălţare (81.034 lei cu TVA) şi au fost schimbate lifturile de la SJU I (372.000 lei cu TVA).
În cursul anului 2013 s-a implementat alături de Universitatea din Debrecen, proiectul derulat în cadrul programului de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria CBC 2007-2013, în care liderul de proiect este Universitatea din Debrecen, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare cu calitatea de partener de proiect. “Servicii îmbunătăţite de obstetrică şi ginecologie în sistem interregional”, Acronim: IOGIS, în valoare totală de 1.961.255,64 € a avut ca scop îmbunătăţirea sistemului de îngrijiri de sănătate inter-regional pe segmentul obstetrică şi ginecologie, asigurarea îmbunătăţirii accesului pacientului la serviciile de îngrijiri în sănătate, precum şi îmbunătăţirea şanselor de recuperare. Secţia Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost dotată cu cea mai modernă aparatură posibilă în acest domeniu, serviciile medicale asigurate astfel de secţia respectivă ridicându-se la cele mai exigente standarde europene. Dintre cele mai performante aparate achiziţionate prin acest proiect amintim: o trusă chirurgicală completă, cu masă şi lampă de operaţie, cu ecograf 3D şi 4D cu sistem Dopler, laparoscop pentru chirurgie invazivă minimă şi videocolposcop pentru investigarea precoce a cancerului de col uterin. Foarte important în acest proiect pentru parteneri a fost schimbul de experienţă şi colaborarea care va continua şi după încheierea proiectului.
A fost modernizat Ambulatoriul Integrat al Spitalului Orăşenesc Negreşti-Oaş în valoare totală de 3.002.187,76 lei şi a fost reabilitat Ambulatoriul II, Policlinica Veche de pe strada Gheorghe Lazăr (6.428.794,43 lei inclusiv TVA).
În anul 2014 continuăm investiţiile. Sunt în derulare: dotarea cu mobilier, dotarea cu aparatură medicală, cu instrumentar medical din tehnologia de vârf, amenajarea clădire corp T.E.S.A., reparaţii şi amenajare spațiu situat pe str. Ady Endre nr. 34 în vederea mutării Serviciului de medicină legală, Lucrări de reparații curente, amenajare secție Interne, corp B, loc. II. De asemenea vom reabilita şi amenaja laboratorul de analize medicale, locaţia I, vom amenaja intrarea principală de la locaţia I, parcarea şi curtea interioară, locaţia I şi vom muta secţiile de Interne şi Pediatrie Tăşnad din clădirea actuală în clădirea reabilitată a fostei maternităţi. De asemenea vom muta şi integra Serviciul de radiologie Tăşnad din locaţia veche în cadrul clădirii Ambulatoriului Tăşnad.
Obiectivele majore privind infrastructura în 2014 sunt: eficientizarea termică și energetică locația I, strada Prahovei, nr.1, eficientizarea termică și energetică, locația II, P-ța Eroii Revoluției, supraetajare și recompartimentare corp Ambulatoriu, loc. I în vederea extinderii ATI, supraetajare grup gospodăresc în vederea extinderii Secţiei de Chirurgie Generală.
Sursa: Consiliul Județean Satu Mare