PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Liderii PDL: Ce face Laura Bota este prostituţie politică. Cei 1.500 de membri sunt personalităţi imaginare

Liderii PDL Satu Mare au răspuns astăzi, într-o conferinţă de presă, declaraţiei făcută ieri de Laura Bota, privind trecerea la PMP a 1.500 de membri PDL. Aceştia au acuzat-o pe “prostituţie politică”, “minciună”, spunând că informaţiile lansare de aceasta sunt doar “fumigene” pentru a-şi atrage capital electoral.

Sunt deja obişnuit cu fumigenele doamnei Laura Bota, ea crede că aşa se câştigă capital politic. Aş putea să le spun că sunt minciuni, multe minciuni lansate de Laura Bota, şi pe vremea când era colega noastră. Tot aşa, când a dorit să candideze la municipiu ne-a prezentat o listă de semnături dar datorită discreţiei extraordinare nu putea să le dezvăluie şi numele. Sigur că acei presupuşi membri noi erau tot felul de personalităţi  imaginare“, a declarat preşedintele filialei judeţene a PDL Satu Mare, Petre Mureşan.

El a subliniat că de fapt Laura Bota face „opoziţie la opoziţie”.

Tot în cadrul conferinţei, preşedintele filialei municipale a PDL Satu Mare, Claudiu Ardelean, a spus că declaraţiile Laurei Bota sunt aberante şi i-a cerut să se oprească, altfel va depune plângere penală împotriva ei.

Sunt declaraţii aberante ale fostei noastre colege Laura Bota. În acest dosar ar putea fi toate certificatele de deces ale membrilor imaginari ai doamnei Laura Bota. Persoanele alea nu există şi n-au existat niciodată, doar în mintea ei şi în acţiunile ei politice. Acele adeziuni sunt fictive, mai mult, cele mai multe sunt falsuri, şi o spun cu responsabilitate. Îi cer să-şi vadă de treabă, să nu ne pună în situaţia să fim nevoiţi să depunem plângere penală. Să nu folosească numele unor persoane doar ca să se îmbogăţească în membri, aruncând pe piaţă tot felul de prostii, cum a spus-o ieri. 1.500 de membri nu s-au înscris, într-o lună, în niciun partid din Satu Mare din 1990 şi până astăzi. Nici FSN-ul n-a înscris atâţia membri într-un partid, cred că nici PCR-ul. Asemenea aberaţii nu putem accepta“, a declarat Claudiu Ardelean.

În opinia sa, ceea ce face preşedinta PMP Satu Mare este „prostituţie politică”, deoarece ar primi sediu pentru partid, în schimbul atacurilor la adresa PDL.

A face opoziţie la opoziţie primind în schimb foloase se numeşte prostituţie politică. Când mergi la primar, îţi spune că îţi dă sediu de la opoziţie, şi pentru asta faci opoziţie la opoziţie se numeşte prostituţie politică”, a punctat Claudiu Ardelean.

El a dat citire unor articole din Legea Administrației Publice pasaje care prevăd că orașul este proprietar al bunurilor și administrator este Consiliul Local, invocând astfel faptul că ar fi nevoie de hotărâre de Consiliu pentru atribuirea sediului către PMP.

El îl roagă pe primar să nu mai semneze alte documente cu privire la darea sediului PDL către PMP întrucât își încalcă atribuțiile, și mai mult, PMP încă nu este înființat legal, ca persoană juridică.

Avem acest sediul din 1990 şi îl vom păstra în continuare în condiţii de legalitate fie că vrea d-na Bota fie că nu vrea. Dacă o să fie cazul, o să ne legăm cu lanţuri de uşile acestui sediu pe care-l avem din 90. Noi stăm legal aici, ne-am plătit chiria la zi. Dacă va fi cazul mergem în instanţă“, a punctat Ardelean.