PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Mircea Govor, de partea lui Ştef în scandalul cu Coica. „Aşa cum am reacţionat la Valer Marian voi reacţiona la oricine”

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, preşedinte al organizației județene a PSD Satu Mare, a afirmat astăzi într-o conferinţă de presă că este alături de preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, în schimbul de replici pe care le are cu primarul Dorel Coica, preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Satu Mare.

Mircea Govor a stat o vreme departe de ochii presei în ceea ce priveşte scandalul cu secţia de Interne şi a răspuns acum acuzaţiilor formulate de primarul Dorel Coica, fără însă a-i menţiona numele.

„Vreau să-i mulţumesc d-lui preşedinte că a luat pumni şi în locul meu, el este un băiat finuţ şi cu prea mult bun simţ că nu m-a atras în acest scandal. A făcut-o intenţionat, pentru că în atribuţiunile mele intră şi sistemul de sănătate. Şi eu sunt solidar cu el şi voi fi”, a spus Govor.

Acesta consideră că în urma atacurilor din conferinţele de presă a tras concluzii şi de acum ştie ce are de făcut.

Nu trebuie nimeni să vină să ne ajute, Consiliul Judeţean e în stare, stăpâneşte lucrurile, vrem şi o facem astfel încât sistemul de sănătate o să arate aşa cum trebuie. Nemulţumile le înţelegem”, a afirmat Govor.

El le-a recomandat „celor care vor să pună umărul”, adică primarul Dorel Coica, să modernizeze clădirea de pe str. Horea 6 pentru circa 20 de cabinete medicale, unde s-ar putea muta cele două doctoriţe evacuate din Policlinica Veche.

Fiecare să-şi vadă de treaba lui acolo unde este, să-şi facă treaba exact cum se cuvine şi pe noi să ne lase toată lumea în pace să ne facem treaba exact aşa cum noi considerăm că trebuie să facem pentru cetăţenii judeţului Satu Mare. Noi suntem cei mai expuşi dacă nu facem ce ne-am propus”, a explicat Govor.

Vicepreşedintele CJ consideră că scandalul privind condiţiile de la secţia de Interne „este ca o palmă peste toate realizările care s-au făcut în cursul anului trecut”.

Ştiu să pun şi piciorul în prag, ştiu să iau şi măsurile ce se impun, şi dacă o să văd că lumea la nesfârşit iese din anumite tipare pe care eu le consider normale, aşa cum am reacţionat la Valer Marian voi reacţiona la oricine care o să întreacă măsura”, a avertizat Govor.

Câteva minute mai târziu, Govor a subliniat că în calitate de preşedinte PSD este solidar cu primarul său, adică cu Dorel Coica.

„Este primarul PSD, eu sunt mândru de acest lucru, dar sunt solidar şi prieten şi cu Adi Ştef. Am spus clar, la nivelul judeţului Satu Mare USL funcţionează normal şi nu voi mai permite să se bălăcărească în faţa opiniei publice nimeni. Nimeni care este coleg cu mine sau subordonat politic. Putem să prezentăm până la infinit realizările dar nu avem ce să ne atacăm reciproc pentru că eu de aia am spus că sunt de acord şi chiar sărim în ajutorul primăriei pentru că este primarul nostru, al USL. Eu acest lucru îl voi face întotdeauna. O să-l ajut pe Doru Coica oricând, sub orice formă, pentru că este colegul, prietenul meu şi al Consiliului Judeţean. Noi nu facem separatisme, nu suntem şi nu avem coarne să ne împungem toată ziua. Cetăţenii din judeţ s-au săturat de circ de-a lungul anilor. Valer Marian asta făcea toată ziua. Sper că acel personaj a dispărut din Satu Mare şi nu mai vreau să se nască alţii. Aici nu se vor naşte alţii atâta timp cât eu sunt preşedintele organizaţiei judeţene PSD şi atâta timp cât în judeţ trebuie să funcţioneze USL normal pentru că oamenii ne-au ales să facem ceva pentru ei, nu să ne bălăcărim în public”, a adăugat Govor.