PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Municipiul Satu Mare a redevenit proprietarul Filarmonicii. Ţânţaş a pierdut procesul

Clădirea Filarmonicii de stat Dinu Lipatti a revenit oficial la Municipiul Satu Mare, după ce Primăria a câştigat procesul împotriva SC Dacia SA deţinută de omul de afaceri Vasile Ţânţaş.

Anunţul a fost făcut astăzi, într-o conferinţă de presă, de primarul Dorel Coica.

“În urmă cu două zile am redevenit proprietarii Filarmonicii. Iniţial a pornit un proces d-l Ilyes şi îl felicit pentru că dânsul a declanşat procesul împotriva firmei care şi-a însuşit Filarmonica şi am preluat eu mai departe continuarea acestui proces. La un moment dat am aflat că prin tot felul de neprezentări a unor factori la procese, prin maşinaţiile care s-au făcut eram la un pas de pierde clădirea Filarmonicii, să rămână în pachetul Daciei şi să fie vândută la pachet. Atunci am declanşat acel mare scandal. Cu tot felul de oameni care ştiau istoria acestei clădiri am trimis oamenii mei, ne-am implicat şi într-un final am reuşit să facem curăţenie şi să demonstrăm că Filarmonica este a municipiului, nu a celor care au dorit să şi-o însuşească“, a spus primarul.

Amintim că procesul a fost deschis după ce reprezentanţii SC Dacia s-au considerat proprietari şi pe clădirea Filarmonicii, în condiţiile în care în Cartea Funciară nu s-a operat despărţirea acesteia de clădirea hotelului Dacia, deşi în actele de cumpărare a hotelului nu se face referire la instituţia de cultură ce funcţionează de zeci de ani în acelaşi spaţiu.