Conform raportului, au fost soluționate în cursul anului trecut 4.367 de dosare penale din totalul celor 13.948 aflate pe rol, cele mai multe rămase de anii anteriori. Astfel, au rămas de nesoluționate 8.947 de cauze penale. Astfel, indicele de operativitate a fost de 32%. 70% din reclamaţii au fost soluţionate în termen de maxim şase luni de la prima sesizare.
Faţă de anul anterior, numărul dosarelor penale soluţionate a scăzut cu 23,8%.
În 2013 au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv 43 de inculpaţi. Cele mai multe infracţiuni privesc furtul calificat.
A scăzut şi încărcătura medie a dosarelor pe procurorii.
“Anul trecut au funcţionat 12 procurori la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare şi împărţind la numărul de cauze penale de 13.948 a ieşit o încărcătură de 1.163 de dosare pe procuror, faţă de 1990 de dosare în anul 2012. Sunt 827 de dosare mai puţin pe procuror. Aceasta se resimte oarecum diferit, unii colegi au şi activitate judiciară, intră în complete de penal, au şi complete civile, asta necesită muncă şi timp. Statistica este relevantă, dar mergând mai departe vom vederea că încărcătura deşi a scăzut este destul de semnificativă pe activitate”, a declarat prim-procurorul George Pop.
Printre dosarele cele mai complexe s-au numărat cele de de proxenetism, ale cămătarilor, sau unele dosare privind fraude bancare şi înşelăciune. În aceste cazuri au fost mulţi inculpaţi cărora li s-au imputat multe fapte, rechizitoriile fiind complexe.