PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Taxele comercianţilor din pieţe au fost majorate cu 60%

Consiliul Local al municipiului Satu Mare a adoptat în şedinţa de astăzi o hotărâre care prevede majorarea taxelor practicate comercianţilor din pieţe cu aproximativ 60%.

Aproximativ 20 de vânzători din piaţă s-au prezentat la şedinţă pentru a-şi exprima nemulţumirea cu privire la noile taxe.

Directorul Administrației Domeniului Public, Cristian Bozai Vodă, le-a explicat că ultima majorare a tarifelor a avut loc în urmă cu 6 ani și că de atunci prețurile utilităților a crescut foarte mult, astfel că din banii încasați nu se pot face modernizări.

Primarul Dorel Coica le-a explicat nemulţumiţilor că este necesară această majorare pentru modernizări deoarece pieţele riscă să fie închise de către Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a garantat că banii din aceste taxe vor fi folosiţi exclusiv pentru modernizarea pieţelor.

Astfel, va începe reabilitarea Pieței Someș, a pieței Mici, piața din Micro 17 se va muta într-un loc mai bun iar în Piața nr. 1 vor fi înlocuite tarabele.

Totodată, primarul le-a promis că-i va vizita în pieţe pentru a le afla problemele iar directorul ADP are misiunea de la rezolva.